03
augustus
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Ook NS vaart mee in Canal Parade

  • Diversiteit en tolerantie zichtbaar door NS-boot

Bij de Canal Parade van de Gay Pride op zaterdag 7 augustus 2010 vaart voor het eerst een boot van NS mee. De bemanning van boot nummer 28 in de optocht bestaat uit zo’n tachtig NS-ers. Zij laten zien dat de diversiteit van onze samenleving ook tot uitdrukking komt bij de grootste treinvervoerder van Nederland. Man of vrouw, hetero of homo, waar je ook vandaan komt: iedereen is welkom bij NS.

NS-boot Tussen de circa tachtig schepen vaart NS dit jaar met nummer 28 voor het eerst met een eigen boot mee in de Canal Parade. De NS-boot is voortgekomen uit een initiatief van medewerkers van NS. Zoals Henk Linde oprichter van Trainbow (het Gay-, Lesbian-, Bisexual-, Transgender -netwerk van NS) zei: “Bij NS mag je zijn wie je bent, iedereen mag zichzelf zijn”. Hoe de NS-boot er uitziet blijft tot 7 augustus nog een verrassing; het zal in ieder geval een swingende feestboot zijn met NS-ers van allerlei pluimage. Een boot door en voor NS-ers.

Diversiteit bij NS In 2008 won NS de Diversity Award, de prijs van ondernemingsorganisatie VNO-NCW voor bedrijven die personeelsbeleid voeren gericht op méér vrouwen in de top. Bij NS draait het bij diversiteit om alle aspecten die van invloed zijn op het (samen)werken binnen een organisatie die volop in beweging is. NS streeft een cultuur na waarin iedere medewerker met zijn eigen, unieke combinatie van kenmerken wordt gewaardeerd om de bijdrage die hij of zij levert. De deelname van NS en de NS-ers aan de Gay Pride heeft tot doel om te laten zien: dit is NS, dit zijn wij en daar zijn we trots op!