Utrecht,
11
januari
2018
|
13:15
Europe/Brussels

Op pad met je puber, maar dan 40% leuker

Jongeren reizen voor maar €15 een jaar lang met 40% korting

Jongeren willen graag de wereld ontdekken. Daarom introduceert NS een Dal Voordeel-abonnement speciaal voor jongeren. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar reizen voor maar 15 euro per jaar buiten de spits én het hele weekend met 40% korting. Wel zo voordelig. En het leuke is: je mag ook nog drie vrienden met korting meenemen. Of je ouders natuurlijk. Wordt het shoppen in de grote stad? Een dagje strand? Of naar een pretpark? Je hebt die 15 euro er zo uit.

Jongerentoer en andere korting

NS heeft altijd speciale kortingen voor kinderen en jongeren. Zo reizen kinderen tot 4 jaar helemaal gratis mee. Kinderen van 4 t/m 11 reizen voordelig met een Railrunner of zelfs helemaal gratis met een Kids Vrij-abonnement. En voor jongeren hebben we tijdens de Kerst- en zomervakantie het Jongerentoer, om drie dagen onbeperkt door Nederland te reizen (voorheen Tienertoer). Wie herinnert zich niet zijn eerste vakantieavonturen met de trein?

Co-creatie

NS is met jongeren in gesprek gegaan over op welke zij manier het liefst met de trein reizen. Uit die gesprekken bleek onder meer dat jongeren graag op het laatste moment willen kunnen beslissen of ze wel of niet met de trein gaan reizen en waar naartoe. Een voordelig abonnement voor jongeren zou ideaal zijn. Daarom introduceren we op hun verzoek met een extra voordelig Dal Voordeel-abonnement, speciaal voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar oud.

De voordelen op een rij

  • 40% korting buiten de spits, het hele weekend en op feestdagen

  • Samenreiskorting: 40% korting voor 3 van je vrienden

  • Gratis persoonlijke OV-chipkaart

  • Slechts € 10 saldo nodig om in te checken

  • Korting ook geldig bij andere treinvervoerders en op Nederlandse trajecten van Intercity Berlijn en ICE International

De verkoop van Dal Voordeel Jongeren loopt in elk geval tot juni, daarna besluit NS of Dal Voordeel Jongeren structureel wordt aangeboden.

Update juni 2018: De pilot is afgelopen en het abonnement is momenteel niet meer te bestellen voor het speciale jongerentarief. Het is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat er behoefte is aan een abonnement voor jongeren. NS overlegt nu met de andere treinvervoerders, waarbij dit abonnement ook geldig is, of en hoe we in de toekomst een abonnement voor jongeren kunnen blijven aanbieden. Wordt vervolgd!