Utrecht,
21
juli
2022
|
16:45
Europe/Brussels

Oplevering nieuwe ingang station Naarden-Bussum

De westelijke ingang van station Naarden-Bussum, beter bekend als de ingang aan het Spiegel, is af. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de verbouwing van het monumentale station. Vandaag stonden NS, ProRail, de gemeente Gooise Meren en andere genodigden stil bij dat moment. De renovatie van het station is nog in volle gang en is naar verwachting dit najaar afgerond. 

‘’Het monumentale stationsgebouw wordt stap voor stap weer in ere hersteld. Het is belangrijk om ons stationserfgoed in stand te houden. Ondanks dat het station vorig jaar al volop in de steigers stond, beoordeelden reizigers het station met een 7,5. Een mooi cijfer dat aangeeft dat treinreizigers uit Naarden-Bussum blij zijn met het station en met de voorzieningen die op het station te vinden zijn.''

Irma Winkenius, Regiodirecteur NS in Randstad Noord

Betere bereikbaarheid en toegankelijkheid
Aannemer Reimert bouw & infra heeft het afgelopen jaar gewerkt aan de nieuwe ingang van station Naarden-Bussum. Deze extra ingang zorgt ervoor dat reizigers nu ook vanaf de westkant op een snelle en makkelijke manier de perrons en uitgangen kunnen bereiken. Harro Homan, regiodirecteur ProRail zegt hierover: ‘’ Het vernieuwde station Naarden-Bussum krijgt nu echt vorm. De nieuwe ingang is een prachtige toevoeging. De reiziger kan zich nog makkelijker in en rond station Naarden-Bussum bewegen. Zo wordt reizen vanaf station Naarden-Bussum mooier, toegankelijker en beter bereikbaar’’.

Voorzieningen
De voorzieningen op het station zijn door middel van deze verbouwing verder verbeterd. Het nieuwe P+R terrein is al enige tijd gelegen opgeleverd en in gebruik genomen. De oude fietsenstalling met 900 plekken is verplaatst en er zijn 600 extra plekken bijgekomen. Er zijn groenvoorzieningen aangelegd en de straten zijn aangesloten op de vernieuwde toegangsweg van het station. Via de Kiss&Ride strook en het nieuwe voorplein hebben reizigers nu directe toegang naar het perron.  “Het college is trots op het resultaat en het proces. Naast ProRail en de NS verdienen inwoners en andere betrokkenen een groot compliment. De kwaliteit van de planontwikkeling is naar een hoog niveau getild. En dat is te zien en te ervaren! De toegankelijkheid en de ruimtelijke kwaliteit zijn geweldig verbeterd. Nu allemaal met de fiets naar het station en met de trein verder reizen!”, aldus Wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren. 

De laatste loodjes 
De komende maanden zal de laatste hand gelegd worden aan het station. De lege ruimtes op het station zijn klaar voor de verhuur. Deze ruimtes zijn kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals horeca, maatschappelijke initiatieven of zakelijke verhuur. Ook gaat de aannemer nog aan de slag met de vloer en de muur in de trappengang.