Persbericht
Utrecht,
06
november
2015
|
11:02
Europe/Brussels

Opmaat opening station Arnhem van start

Station Arnhem wordt op 19 november officieel geopend. Het station is klaar voor de toekomst. Reizigers en gebruikers van het station kunnen genieten van de prachtige architectuur, de kwalitatief hoogwaardige transfer en de vele faciliteiten die station Arnhem te bieden heeft. Vanaf 28 oktober is een groot deel van de stationshal al open gesteld. Hiermee hebben reizigers toegang tot het busplein, parkeergarage en de vernieuwde fietsenstalling.

Als opmaat richting 19 november, vonden er gisteren en op 12 november uitnodigende activiteiten plaats op het station. Speciaal gericht op de reizigers. Het zijn tenslotte de reizigers die het station kleuren!

Sinds gisteren vleugel op station Arnhem
Gisteren is er en hagelwitte vleugel op station Arnhem geplaatst. Reizigers kunnen genieten van verrassende klanken of zelf spelen op de prachtige vleugel. De piano werd gisteren om 7.30 uur officieel in gebruik genomen. Wethouder Gerrie Elfrink, regiodirecteur ProRail Jan Mulder en regiodirecteur NS Ineke van Gent onthulden de vleugel en vertonen zelf hun pianokunsten.Aansluitend was het de beurt aan lokaal pianotalent. De piano staat op een fraaie zichtlocatie naast de ingang richting de streekbussen.

12 november: Uitvoering van een unieke dans
Op 12 november worden reizigers en inwoners weer verrast. Het station staat dan in het teken van de dans. Er is voor deze dag een speciale uitvoering gemaakt. Dansers bewegen zich door het dynamisch gevormde station. Hierbij staat het thema “reizen en voortbewegen” centraal in hun dans. De optredens vinden plaats om: 07.30; 08.30; 12.00; 13.00; 17.00 en 18.00 uur.