15
maart
2013
|
00:00
Europe/Brussels

Opvolging in Raad van Commissarissen NS

  • De Raad van Commissarissen van NS is per 13 maart 2013 uitgebreid met mrIlonka Jankovich. Zij is voor een periode van vier jaar benoemd.
  • Voorzitter Wim Meijer en Marjan Oudeman nemen afscheid van de Raad vanCommissarissen.
  • Carel van den Driest volgt Wim Meijer op als voorzitter.

Ilonka Jankovich is eigenaar en Managing Director van Brainpower,investeerder in online bedrijven. Tot 2012 was zij Country Manager voor RandstadHongarije, dat in 2010 ProfiPower heeft overgenomen. Dit recruitmentbureau voorhoger opgeleiden werd in 2004 door Ilonka gestart en groeide uit tot marktleiderin Hongarije.
Eerder heeft zij Legal FlexForce opgericht, een bedrijf gespecialiseerd inrecruitment van juristen, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.In 2001 is Legal FlexForce verkocht aan TMP Worldwide, waar Ilonka ManagingDirector Nederland werd.
Ilonka studeerde rechten in Leiden. Zij begon haar carrière als advocaat in 1987bij advocatenkantoor Clifford Chance met als specialisatie fusies en overnames.Zij werkte op de kantoren in Amsterdam en Londen en heeft in 1991 voor CliffordChance het kantoor in Boedapest opgericht.

In de Raad van Commissarissen vinden ook enkele mutaties plaats. Wim Meijeren Marjan Oudeman nemen na afloop van hun respectievelijke benoemingstermijnenafscheid van de Raad en Carel van den Driest zal de positie van voorzitterinnemen.
Carel van den Driest: “De komst van Ilonka Jankovich voegt kennis vanpersoneelszaken, ondernemingsgeest en internationale expertise toe aan de Raad.
Wij danken Wim Meijer voor zijn zorgvuldige leiderschap van de Raad vanCommissarissen gedurende meer dan 11 jaar waarin de onderneming groeide en deklantwaardering verdubbelde.
Ook Marjan Oudeman zijn wij veel dank verschuldigd voor haar toewijdinggedurende 8 jaar aan de Raad van Commissarissen.”

Vanaf 13 maart bestaat de Raad van Commissarissen uit: Carel van den Driest(vz), Frans Cremers, Ilonka Jankovich, Jeroen Kremers, Truze Lodder en PaulRosenmöller.