Utrecht,
29
oktober
2015
|
12:00
Europe/Brussels

Oud NS-treinstel wordt restaurant

Op donderdag 29 oktober 2015 wordt een unieke eerste stap gezet voor de bebouwing van het dynamische dorpje Arrival Place, op het terrein voor Station Amsterdam Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West.

De NS-trein komt over de weg van Haarlem naar Amsterdam om daar als duurzaam restaurant de buurt te gaan verbinden. Tegen de trein komt een 'perron' als terras; het is de eerste bebouwing van het dorpje dat Urban Space Agency B.V. op deze plek bouwt.

Het dorp wordt duurzaam gebouwd: met houten- en hergebruikte units, een hergebruikte trein en allerhande hergebruikte materialen. In de gebouwen komen op de begane grond de dromen van de buurtbewoners en ondernemers; op de eerste- en tweede verdiepingen wordt gewoond; op het buitenterrein komen marktjes, worden films vertoond en zal u verrast worden door allerhande creatieve activiteiten. Deze ruimte verdient het om een plekje te worden waar je naartoe wilt!

NS draagt graag bij aan dit duurzame project en stelt de treinstellen ter beschikking; daarmee krijgt deze NS-trein een duurzame nieuwe bestemming. Dit plan geeft een positieve impuls aan een aantrekkelijke stationsomgeving. Dit vinden wij belangrijk voor onze reizigers die van het station gebruikmaken en de bewoners van de wijk rond het station.

Zie hier een montage Dromen over Arrival Place: https://youtu.be/hscVvbx6otI

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.