Utrecht,
14
juli
2017
|
16:00
Europe/Brussels

Oude station Tilburg heeft een nieuw jasje

De renovatie van de oude stationshal van station Tilburg is klaar. Vandaag konden reizigers de hal weer bewonderen. Het oude gedeelte van het station deed jarenlang dienst als passage en stationshal. In 2013 begon de verbouwing en in december 2015 werd een gloednieuwe passage in gebruik genomen met nieuwe winkels, roltrappen en liften. Een station wat voldoet aan een groeiend aantal reizigers en van gemakken is voorzien.

Oude hal, nieuwe faciliteiten
In de oude hal werd ondertussen gewerkt aan het herstellen van oude elementen zoals kroonluchters en de oude stationsklok. In de tussentijd was dit gedeelte van het station afgesloten.Buiten de oude, gerenoveerde elementen zijn in dit gedeelte van het station ook Smullers en Starbucks gevestigd. De toiletten worden nog gebouwd en gaan na de zomer open.

Kroepoekdak
Deze zomer beginnen schilders met het renoveren van het monumentale dak. Er komen steigers tegen het gebouw om het dak te kunnen schilderen. Dit is een tijdrovende klus, waarbij ook het glas wordt vervangen. Het werk wordt in fases uitgevoerd om het treinverkeer zo min mogelijk te hinderen.

Samen werken aan het station
ProRail, de gemeente Tilburg en NS werken samen aan station Tilburg. Aannemer Besix heeft het werk uitgevoerd. Het station kreeg een geheel nieuwe passage met entree aan de centrumzijde, maar ook een entree aan de andere kant van het station. Van die kant kon het oude station niet worden betreden. De komende jaren is er nog werk te verzetten; het dak wordt geschilderd, er komt een vierde perron en er worden twee nieuwe fietsenstallingen gebouwd. Ook wordt het spoor in het najaar van 2017 in twee weekenden vernieuwd. De gemeente Tilburg is daarnaast nog volop bezig met het aanpakken van de omliggende pleinen en het nieuwe busplein.