Utrecht,
28
april
2017
|
22:00
Europe/Brussels

OV-fiets één van de iconen in Koninklijk Paleis Amsterdam

Om zijn 50ste verjaardag met de Nederlandse bevolking te vieren, stelt Koning Willem-Alexander het Koninklijk Paleis Amsterdam gratis 50 uur aaneengesloten open van 28 t/m 30 april. Tijdens deze 50 uur is een uiteenlopende selectie van iconische objecten te zien, die het leven in Nederland in de afgelopen 50 jaar in beeld brengen. Vol trots kunnen wij bekend maken dat de OV-fiets één van de iconische objecten is bij deze tentoonstelling!

Beeldbepalend en symbool van reislust

De keuze viel op OV-fiets omdat OV-fiets de afgelopen jaren beeldbepalend is geworden in het straatbeeld van Nederland, staat voor het succes van het Openbaar Vervoer en in zekere zin symbool is van de reislust van de Nederlander. Naast de OV-fiets zijn andere iconen o.a. de wieg van Willem-Alexander tentoongesteld. In deze Amsterdamse wieg sliepen veel Koninklijkebaby’s– van Prinses Juliana tot Prins Willem-Alexander, zijn broers en zijn dochters.

Dwalen door het paleis

Ooit eens midden in de nacht door het Paleis willen dwalen? In de nachten van 28 en 29 april staan de deuren van het Paleis open. Naast het bezichtigen van de 50 unieke objecten is er ook een bruisend programma samengesteld met muziek, dans en beeldende kunst.

De openstelling start vrijdagavond 28 april om 22.00 uur en eindigt op 30 april om 00.00 uur. Om het Paleis te kunnen bezoeken is een e-ticket nodig. Meer info: www.WA50.nl