Utrecht,
18
augustus
2022
|
12:06
Europe/Brussels

OV-fiets viert met 130 vrolijke Vuelta-fans record verhuur

Morgen, 19 augustus, viert Nederland de start van de Vuelta. Om alvast in de sfeer te komen, verkenden 130 fietsfans van NS een stukje van het parcours op een OV-fiets. Dit om te vieren dat we in het tweede kwartaal van 2022 ruim boven het aantal OV-fietsritten van voor de coronapandemie zitten. In juni telden we 535.000 OV-fietsritten, dat is 11% meer in vergelijking met dezelfde maand in 2019.

Tijdens het wielerfestijn heet NS reizigers welkom op de stations Utrecht Centraal, Breda en ’s Hertogenbosch. We delen op deze stations wielerhoedjes uit aan fans die met de trein komen en wijzen reizigers met vrolijke borden de weg naar het parcours.

Langere treinen en extra stops 
Op verschillende trajecten rijdt NS langere treinen of maken treinen een extra stop om bezoekers aan Vuelta-evenementen naar hun feestje te brengen. We raden reizigers aan hun reis goed voor te bereiden. De aanpassingen zijn verwerkt in de reisplanner in de NS app en op NS.nl. 

Supporter van Bewegen
Reizen met de trein en bewegen horen bij elkaar. Door te kiezen voor het openbaar vervoer bewegen reizigers (on-)bewust gemiddeld al snel 25 minuten per dag (KiM, 2019). Want tijdens de reis, nemen veel mensen niet alleen de trein, metro, bus, of tram maar ook de fiets of benenwagen om bij het station of hun bestemming te komen. De dagelijkse portie beweging is dus zo gehaald. NS is om die reden al jaren Supporter van Bewegen en moedigt iedereen aan om in beweging te komen of blijven. Dat doen we door aanwezig te zijn en reizigers op weg te helpen bij bekende sportevenementen zoals de Vuelta.