Utrecht,
09
januari
2017
|
14:01
Europe/Brussels

Tjalling Smit nieuwe directeur Commercie & Ontwikkeling bij NS

Op voordracht van de Raad van Commissarissen van NS heeft de minister van Financiën besloten om Tjalling Smit per 1 april 2017 te benoemen tot directeur Commercie & Ontwikkeling in de Raad van Bestuur (RvB) van NS.

De heer Smit is op dit moment werkzaam als senior vice president digital bij Air France KLM. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de online verkopen en digitale diensten van Air France KLM, waaronder de social media service. Daarvoor was hij onder andere vice president marketing & e-commerce bij Transavia.

Commercie & Ontwikkeling
De directeur Commercie & Ontwikkeling is binnen NS verantwoordelijk voor de ontwikkel-, verkoop- en marketingactiviteiten. Daarmee wordt de heer Smit primair verantwoordelijk voor de omzet en het rendement van NS op het hoofdrailnet in Nederland.Gerard van de Aast (voorzitter van de RvC): “Wij zijn verheugd met de aanstelling van de heer Smit als directeur Commercie & Ontwikkeling bij NS. Voor deze commerciële functie is kennis en ervaring in klantgerichte organisaties en commerciële dienstverlening essentieel. De heer Smit heeft bij Air France KLM, waar hij sinds 2001 werkzaam is, uitgebreide ervaring opgedaan in diverse commerciële functies. Ook de inzet van digitale toepassingen is een belangrijk aspect van zijn taken en verantwoordelijkheden.”

Raad van Bestuur
De heer Smit treedt toe tot de RvB van NS. Hij ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het beloningsbeleid en ziet af van de variabele component in zijn beloning. Dit betekent dat geen van de leden van de RvB van NS een variabele component in zijn of haar beloning heeft. De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de benoeming van de heer Smit.De RvB van NS bestaat naast de directeur Commercie & Ontwikkeling uit Roger van Boxtel (president-directeur), Bert Groenewegen (directeur Financiën), Marjan Rintel (directeur Operatie) en Susi Zijderveld (directeur Risicobeheersing).

De functie van directeur Commercie & Ontwikkeling is sinds de vorming van de nieuwe Raad van Bestuur goed waargenomen door Maurice Unck. Na ruim 14 jaar zal hij NS in de eerste helft van 2017 verlaten. Hij blijft aan tot de start van Tjalling Smit en zal zorgdragen voor een goede overdracht.