Utrecht,
30
juli
2018
|
00:00
Europe/Brussels

Met de trein naar de Canal Parade?

Op zaterdag 4 augustus vindt de Canal Parade plaats in Amsterdam, het drukste evenement van Pride Amsterdam dat dit jaar plaatsvindt van 28 juli t/m 5 augustus. De botenparade is zowel vanaf station Amsterdam Centraal als vanaf station Amsterdam Amstel goed lopend bereikbaar.

NS rijdt tijdens de piekmomenten van de Canal Parade langere treinen. Ook zijn er extra servicemedewerkers op Amsterdam Centraal aan het werk om reizigers te assisteren. Tijdens de Pride Amsterdam serveert Smullers op de Amsterdamse NS-stations friet met roze fritessaus en wappert de regenboogvlag op het dak van het station.

Zomertoer

Dit jaar kunnen reizigers vooraf online een NS Zomertoer boeken voor twee personen. Waarmee zij tegen sterk gereduceerd tarief naar Pride Amsterdam reizen. 

Ga voorbereid op reis

Voor een actueel reisadvies is de NS Reisplanner beschikbaar en de Reisplanner Xtra app. Check deze kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie.

We verwachten veel bezoekers tijdens de Canal Parade. Houd daarom rekening met extra drukte in de treinen en op de stations. Voor degene die met een OV-chipkaart reizen, is het handig vooraf voldoende saldo op de kaart te laden, ook voor de terugreis.

Niet alle stations in Nederland zijn laat in de avond per trein nog bereikbaar. Houd daarom goed in de gaten welke trein je moet nemen om nog thuis te komen.