Utrecht,
31
augustus
2023
|
12:58
Europe/Brussels

Pamela Boumeester benoemd in Raad van Commissarissen NS

Samenvatting

Per 1 september wordt Pamela Boumeester door de aandeelhouder – het ministerie van Financiën – benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. De Centrale Ondernemingsraad (COR) heeft bij deze benoeming gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘versterkte aanbevelingsrecht’ en mevrouw Boumeester voorgedragen.

Pamela Boumeester is zeer ervaren als Commissaris voor diverse organisaties in verschillende sectoren, vaak met een duidelijke maatschappelijke invalshoek. Ze zal de Raad van Commissarissen aanvullen met de nodige spoorervaring. In de jaren ’80 startte zij bij NS als trainee waarna zij diverse functies binnen NS vervulde. Tussen 2002 en 2009 was zij lid van de directie van NS, eerst als directeur van NS reizigers en later als directeur van NS Poort, een voorloper van het huidige NS Stations.

Herman Dijkhuizen, voorzitter Raad van Commissarissen NS: “De kennis en ervaring van Pamela Boumeester met de operationele kant van het spoorbedrijf is een belangrijke verrijking, zowel binnen de Raad van Commissarissen als in haar rol als sparring partner voor de Raad van Bestuur.

Pamela Boumeester: “Het is bijzonder om namens de Centrale Ondernemingsraad te zijn voorgedragen en ik kijk uit naar het weerzien met NS.  De maatschappelijke taak om iedereen in Nederland een duurzame reis te bieden is urgenter dan ooit. Ik ben nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen die hiervoor bij NS in gang zijn gezet.

Boumeester vervult de vacature van Commissaris die is ontstaan na het vertrek van Nebahat Albayrak. Haar benoeming is voor de duur van vier jaar.