26
maart
2004
|
00:00
Europe/Brussels

Per trein naar Den Haag en Delft voor uitvaart Prinses Juliana

Bezoekers van de uitvaart van H.K.H. Prinses Juliana wordt geadviseerd per trein te reizen naar de stations Den Haag Centraal, Den Haag HS of Delft. Vanaf deze stations is de route van de rouwstoet te voet bereikbaar. Op de stations worden folders uitgedeeld met informatie over de route. Op de Haagse stations stoppen zo'n 30 treinen per uur, station Delft is 16x per uur bereikbaar. Om de verwachte grote aantallen reizigers goed van dienst te zijn, krijgt station Delft er een tijdelijke in- en uitgang bij. NS, ProRail en Spoorwegpolitie zetten extra mensen in om de drukte in goede banen te leiden en voor informatie en service aan de reizigers.

Station Delft is bereikbaar met de volgende treinen: - 2x per uur Intercity Den Haag C - Rotterdam - Eindhoven (-Venlo) v.v. - 2x per uur Sneltrein Amsterdam C - Haarlem - Den Haag HS - Rotterdam - Dordrecht (-Breda) v.v. - 2x per uur Stoptrein Den Haag C - Rotterdam - Dordrecht (-Roosendaal) v.v. - 2x per uur Stoptrein (Leiden-) - Den Haag HS - Rotterdam - Dordrecht v.v.

Reisadvies op maat via de PlannerPlus of 0900-9292 (50ct/m)

Omdat de tunnel onder de sporen op station Delft niet geschikt is voor grote drukte, wordt naar spoor 2 een tijdelijke in-/uitgang gebouwd, die uitkomt op de Coenderstraat. De tunnel wordt afgesloten. Treinreizigers die in Delft op de treinen richting Rotterdam willen stappen moeten rekening houden met een ongeveer 5 minuten langere loopweg vanaf de voorzijde van het station naar het perron.

Met het oog op de veiligheid worden de bagagekluizen in Delft en op de stations Rotterdam Centraal, Den Haag HS, Den Haag Centraal en Leiden Centraal vanaf vandaag tot dinsdagavond buiten bedrijf gesteld.

Tussen 10.00 uur en 10.15 uur zal de begrafenisstoet onder het viaduct van de Rijswijkseweg - nabij station Den Haag HS - doorrijden. Uit piëteit met de overledene zal het treinverkeer daar volledig stilgelegd worden wanneer de stoet passeert.

Informatie over het openbaar vervoer in Den Haag, Delft en omgeving: www.htm.net en www.connexxion.nl.