11
augustus
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Per trein naar hartje SAIL 2010

  • Extra treinen en langere treinen
  • Oproep voor creatieve kinderen: maak je eigen SAIL-schilderijtje
  • Entertainment op Amsterdam Centraal: VIP-terras met 1e klas uitzicht tijdens SAIL IN

Tijdens SAIL van 19 t/m 22 augustus zet NS extra en langere treinen in om zoveel mogelijk bezoekers comfortabel naar het evenement te brengen. Het evenemententerrein bevindt zich achter station Amsterdam Centraal. Bij alle NS-servicepunten is een folder beschikbaar met een plattegrond van de stations- en SAIL-omgeving evenals extra terugreisinformatie. Amsterdam Centraal wordt in nautische sfeer gebracht. Kinderen kunnen hun eigen SAILschilderijtje maken in de middentunnel. Spoor 15a wordt voor de SAIL IN omgetoverd tot VIP-terras met 1e klas uitzicht voor genodigden. In de centrale hal draait op groot scherm de film “Die letzten Segelschiffe”.

SAIL is het best bereikbaar per trein. Amsterdam Centraal ligt aan het IJ en vormt zo dé toegangspoort naar SAIL. NS verwacht 300.000 bezoekers aan SAIL per trein naar het evenement te brengen. NS rijdt tijdens SAIL zoveel mogelijk met langere treinen en zet ook extra treinen in. De bagagekluizen op Amsterdam Centraal zijn tijdens SAIL geopend.

Extra treinen Noord-Holland: Op donderdag en vrijdag rijden tussen 19.00 en 24.00 uur extra stoptreinen tussen Amsterdam Centraal en Uitgeest v.v. In het weekend rijden deze extra treinen tussen 8.30 en 24.00 uur. In het weekend stoppen de Intercity’s tussen Amsterdam en Enkhuizen op alle stations in Purmerend. Flevoland: Tijdens SAIL rijden ’s avonds tussen 20.00 en 24.00 uur extra Intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Lelystad v.v.

Aanbieding voor klanten met een E-ticket NS verwacht veel drukte op de stations en bij de kaartautomaten. Via internet kan snel en gemakkelijk een NS-vervoerbewijs via E-ticket gekocht worden. Dan profiteert de reiziger ook van een speciale aanbieding van Shakies op station Amsterdam Centraal. Verdere informatie op www.ns.nl/eticket.

Oproep voor creatieve kinderen! Op woensdag 18 augustus kunnen 50 kinderen tussen 13.00 – 16.00 uur in de middentunnel van Amsterdam Centraal hun eigen SAIL-schilderijtje maken. De collectie is tijdens het evenement in de middentunnel te bezichtigen. De kunstwerkjes mogen daarna door de kinderen mee naar huis worden genomen.

VIP-terras met 1e klas uitzicht Spoor 15a wordt tijdens de SAIL IN omgetoverd tot VIP-terras voor genodigden. Vanaf hier hebben gasten onder het genot van een hapje en drankje goed uitzicht op de binnenvarende schepen. Via de nieuwsbrief van NS hebben vaste klanten zich hiervoor kunnen aanmelden. Ook is een aantal kaarten via radiouitzendingen ter beschikking gesteld.

Amsterdam Centraal in nautische sfeer In de centrale hal draait de toepasselijke film 'Die letzten Segelschiffe’. In 1930 filmde de talentvolle amateur Heinrich Hauser een boottocht op de viermastbark 'Pamir’ van Hamburg naar Zuid-Amerika. De film is onlangs gerestaureerd door EYE Film Instituut. De vertoning is samen met hen mogelijk gemaakt. In de treinen naar Amsterdam delen conducteurs vouwbootjes uit aan kinderen. Op donderdag 19 augustus tussen 12.00-16.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken en vouwt een ballonnenkapitein speciale ballonnen en deelt die uit. Ook treedt er een Shanty-koor op dat zeemansliederen ten gehore brengt.

Reisinformatie NS heeft samen met onder andere de SAIL-organisatie en gemeente Amsterdam een bereikbaarheidsfolder gemaakt. Deze is ondermeer verkrijgbaar bij alle NS-servicepunten.

Voor algemene reisinformatie kunnen treinreizigers terecht op www.ns.nl en m.ns.nl. Op deze site is via de Reisplanner gemakkelijk de reis vooruit te plannen. Voor een reisadvies op maat: 0900-9292 (euro 0,70 p.m.)