Utrecht,
04
december
2017
|
11:12
Europe/Brussels

PERSUITNODIGING: afscheidsrit Zwolle-Enschede / Zwolle-Kampen

Vanaf zondag 10 december stopt NS met het rijden van treinen tussen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Keolis gaat het daarna van ons overnemen. NS wil de laatste ritten op deze trajecten uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan en neemt symbolisch afscheid.

In de avond/nacht van 9 op 10 december is er een afscheidsrit van beide lijnen. Deze rit is bedoeld voor onze partners in Overijssel, personeel en media. De treinrit start om 22.04 uur in Enschede waarna de trein naar Zwolle rijdt, uiteraard met catering en entertainment aan boord. De trein komt om 23.11 uur aan in Zwolle en zal opgewacht worden door het a capella koor `De koorbazen` uit Zwolle.

In Zwolle is er tussen 23.15 uur en 00.15 uur een borrel voor genodigden met afscheidswoorden in hotel Wientjes, waarna om 0.18 uur de trein vanaf Zwolle verder rijdt naar Kampen en gelijk weer terug naar Zwolle gaat. Tijdens deze rit brengen de stadsdichters van Kampen en Zwolle o.a. een speciaal gemaakt gedicht ten gehore.

Na aankomst in Zwolle gaat de trein om 0.56 uur weer richting Enschede waar hij uiteindelijk om 02.04 aankomt. Tijdens de gehele reis is ook Thea Kroese, bekend gezicht van RTV Oost en fervent treinreiziger aanwezig. Zij zal aan aanwezigen prachtige treinverhalen vertellen.

Wij willen u van harte uitnodigen voor de treinrit of, als u dat beter uitkomt een gedeelte van de treinrit. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: corien.koetsier@ns.nl.