Persbericht
Utrecht,
10
september
2015
|
09:35
Europe/Brussels

Piano keert terug op station Zwolle

Stationspiano gaat buiten spelen in tunnel

Vanaf donderdag 10 september kunnen reizigers weer genieten van pianoklanken of zelf een deuntje spelen op een prachtige piano op station Zwolle. Bij de opening van de tunnel van station Zwolle op 26 juni was Zwolle al even een paar dagen in het bezit van een piano. Deze is toen tijdelijk weer even verhuisd naar Muziekcentrum Oostendorp in Wezep om nu helemaal speelklaar geplaatst te worden om zoveel mogelijk reizigers kennis te laten maken met muziek op het station.

Ineke van Gent, NS-regiodirecteur Noordoost geeft aan: ‘Veel reizigers waarderen een piano op het station. Die zien we ook op andere stations zoals Groningen. Dat zie je ook via de verschillende reacties op social media. NS geeft hier graag gehoor aan en is erg blij dat zoveel mensen de piano weten te waarderen.”

De piano wordt donderdag 10 september om 15.00 uur geplaatst in de nieuwe tunnel van station Zwolle ter hoogte van de (rol)trappen naar spoor 6 en 7.

NS heeft (in samenwerking met andere partijen zoals ProRail) op een aantal stations in Nederland een piano staan, bijvoorbeeld. in Amsterdam en Groningen en sinds deze week ook op station Maastricht. De piano’s o.a. in Groningen en Zwolle zijn afkomstig van initiatiefnemer Rhea Elise Khoeblal.

De piano's hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten leuk te maken met een muzikale noot. Op het station is namelijk meer te halen dan je trein!