Den Haag,
05
oktober
2020
|
14:46
Europe/Brussels

Poortjes station Den Haag Hollands Spoor gesloten

Samenvatting

Vanochtend zijn de poortjes op Den Haag Hollands Spoor gesloten. Na de opening van de nieuwe entree vorige week kunnen de poortjes op het station nu in gebruik worden genomen. De komende weken zullen medewerkers van NS bij de poortjes aanwezig zijn om reizigers op weg te helpen en te begeleiden.


Nu de nieuwe entree van station Den Haag HS in gebruik is genomen kunnen ook de poortjes op dit station sluiten. Den Haag HS is het 79ste station waar de poortjes sluiten en daarmee één van de laatste grote stations waar de poortjes in gebruik worden genomen. Dit jaar volgt station Goes nog en later sluiten ook op de stations Groningen en Schiphol Airport de poortjes. Eind augustus gingen de poortjes van Den Haag Centraal dicht.

Spoor 1
Reizigers moeten vanaf vandaag in- en uitchecken om de poortjes te openen en toegang te krijgen tot de perrons. Alleen perron 1 valt nu buiten de poortjes. In 2021 worden de poortjes aan de centrumzijde verplaatst, zodat ook spoor 1 binnen de poortjes valt. Tot die tijd moeten reizigers die in- en uitstappen op spoor 1 nog in- en uitchecken bij de palen op het perron. Op perron 1 stopt op dit moment alleen de Intercity van en naar Brussel vier keer per dag.

Veilig gevoel
Sinds 2014 heeft NS nu op 79 stations poortjes gesloten. Op stations met gesloten poortjes geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent. Daarnaast wordt het aantal zwartrijders verminderd en kunnen reizigers niet meer vergeten om in- en uit te checken.

Nieuwe entree station Den Haag HS
Afgelopen maandag, 28 september, namen reizigers de nieuwe entree van het station in gebruik. Na jaren verbouwen heeft het station nu een tweede volwaardige entree met een fietsenstalling voor 2500 fietsen en nieuwe winkels en poortjes. Daarnaast is het station nu beter toegankelijk.