Utrecht,
05
oktober
2020
|
14:07
Europe/Brussels

P+R terrein station Zwolle klaar voor reizigers

Samenvatting

Het P+R terrein aan de Hanzelaan bij station Zwolle is klaar. Het terrein biedt plek aan ruim 200 auto’s. Treinreizigers van NS en Blauwnet parkeren met korting wanneer zij dezelfde dag een treinreis maken en daarbij in-en uitchecken met hun OV-chipkaart of een e-ticket.

Bij de aanleg van het P+R terrein is rekening gehouden met de wensen van deze tijd. Zo is er bijvoorbeeld een voorziening gemaakt voor het infiltreren van regenwater in de ondergrond. Verder zijn er laadpalen voor het opladen van (drie) elektrische auto’s en een Greenwheels auto. Later deze maand volgt ook nog de beplanting van het terrein. Om het in- en uitrijden voor bezoekers gemakkelijker en sneller te laten verlopen, wordt er gebruik gemaakt van kentekenherkenning.

Tijdelijke situatie
Het nieuwe P+R terrein is tijdelijk. De gemeente Zwolle en NS werken op dit moment aan een plan voor de gehele gebiedsontwikkeling rondom station Zwolle. Daarbij wordt gekeken naar de invulling van een P+R terrein bij station Zwolle op de lange termijn. De komende jaren kunnen reizigers gebruik maken van het nieuwe P+R terrein aan de Hanzelaan.

Spoorzone Zwolle
Station Zwolle ligt in het hart van de Spoorzone., Dicht bij de historische binnenstad en dicht bij de IJssel. Dat maakt de Spoorzone van Zwolle uniek. Het is een strategisch gelegen gebied voor uiteenlopende functies: van cultuur tot onderwijs, van wonen tot kantoren, van zorg tot creatieve broedplaatsen. Gemeente Zwolle, provincie Overijssel, ProRail en NS investeren samen in de toekomst van de Spoorzone.
Op zwolle.nl/spoorzone lees je meer over de ontwikkelingen van het stationsgebied.

NS en P+R
NS wil graag de reis van deur tot deur voor reizigers verbeteren. Met een goede P+R voorziening wordt het OV meer toegankelijk voor reizigers die met de auto naar het station komen. Samen met partners realiseert, beheert en exploiteert NS bij stations in totaal 48.000 P+R plaatsen waarvan ongeveer 25% betaald.