Utrecht,
18
december
2019
|
09:00
Europe/Brussels

Proef met sluiten toegangspoortjes station Zaandam

Op station Zaandam vindt van donderdag 19 tot en met 21 december een proef plaats met het sluiten van de toegangspoortjes gedurende de dag. Reizigers worden hierover via omroepberichten en social media geïnformeerd en NS zet ter plekke extra medewerkers in om reizigers te helpen en vragen te beantwoorden.

"Bij NS staan reizigers altijd voorop. We merken dat ook zij steeds beter de voordelen zien van het sluiten van poortjes. Het is niet alleen een effectief middel om niet te vergeten in- of uit te checken, maar verhoogt het gevoel van veiligheid op onze stations en in onze treinen. Waar poortjes gesloten zijn, zijn minder zwartrijders. En die zijn nog altijd de belangrijkste aanleiding voor agressie in de trein."
Irma Winkenius, Regiodirecteur NS

Sinds 2014 heeft NS op 76 stations poortjes gesloten. Op stations met gesloten poortjes geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent. Ondertussen passeert ruim 90 procent van de reizigers een poortje tijdens hun reis. Op station Zaandam zijn vanwege de verbouwing onlangs pas toegangspoortjes in de stationshal geplaatst. Als deze proef goed verloopt, volgt in de komende maanden definitieve sluiting van de poortjes.