Utrecht,
29
september
2015
|
15:50
Europe/Brussels

Extra Intercity direct

Vanaf maandag 9 november kunnen reizigers drie keer per uur met een Intercity direct reizen over de Hogesnelheidslijn (HSL): twee keer per uur tussen Amsterdam en Breda en met deze derde trein tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Uiterlijk in het voorjaar van 2016 worden dit in totaal vier treinen per uur.

Vooral tussen Amsterdam en Rotterdam maken veel mensen gebruik van Intercity direct, de snelste treinverbinding tussen deze twee steden. Met de extra Intercity direct die er elk uur bijkomt heeft de treinreiziger meer keuzevrijheid op dit traject en kan NS meer zitplaatsen aanbieden.

Eind 2015, begin 2016 rijden er 4 Intercity direct treinen per uur tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal via Schiphol. Twee treinen rijden elk uur door naar Breda.

Dienstregeling Intercity direct

Hieronder vindt u de treintijden van Intercity direct.

Vertrek vanaf Amsterdam naar Rotterdam:

Van Amsterdam naar Rotterdam

Vertrek Amsterdam

.10

.25

.55

Aankomst Rotterdam

.52

.06

.36

 

Van Rotterdam naar Amsterdam

Vertrek Rotterdam

.09

.24

.54

Aankomst Amsterdam

.51

.07

.36


Twee locomotieven per trein
De trein die pendelt tussen Amsterdam en Rotterdam heeft twee locomotieven: één voor en één achter. De huidige Intercity direct treinen tussen Amsterdam en Breda hebben één locomotief die aan het einde van elke rit moet worden omgereden zodat de trein kan keren. Dit hoeft straks niet meer. Deze samenstelling maakt de treinen betrouwbaarder. Uiteindelijk worden alle Intercity direct treinen, dus ook de huidige tussen Amsterdam en Breda, voorzien van deze tweede locomotief voor een betrouwbaarder treindienst op dit traject.

Uitval tegengaan
Wie veel reist met Intercity direct weet dat de trein regelmatig uitvalt. Soms is een defecte trein de oorzaak, of zijn er problemen met het spoor op de HSL of de Schiphollijn. In het eerste halfjaar van 2015 alleen al hebben de treinen op de HSL op 10 dagen ernstige last gehad van weersomstandigheden of stroomstoringen met uitval tot gevolg. Alle cijfers van de treinen op de HSL staan hier op de website van NS. Op donderdagmiddag 1 oktober heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de voortgangsrapportage online gezet over de HSL Zuid. Hierin de meest recente cijfers rond de prestaties van Intercity direct. Klik hier voor download [pdf]