19
november
2014
|
00:00
Europe/Brussels

Raad van Kinderen adviseert NS

  • Groep 8A van basisschool De Paradijsvogel uit Den Haag (Ypenburg)tekent overeenkomst met directie NS;
  • Adviserende rol van Raad van Kinderen;
  • NS neemt deel aan initiatief Missing Chapter Foundation.

De Raad van Kinderen gaat de directie van NS adviseren over manieren waaropreizigers zich meer met elkaar verbonden kunnen voelen.

Woensdag 19 november is de Raad van Kinderen officieel geïnstalleerd. De11-jarige Stijn ondertekende als eerste het officiële samenwerkingsdocument metpresident-directeur Timo Huges van NS, waarna de hele klas een handtekeningonder het samenwerkingsdocument heeft gezet. De Raad van Kinderen bestaat uit 24kinderen van groep 8A van RKBS De Paradijsvogel uit Den Haag (Ypenburg).

Kinderen kijken op een andere manier naar de wereld. Zij zijn de reizigersvan de toekomst in een tijd waarin veel aandacht wordt besteed aan smartphonesen tablets. De Raad van Kinderen gaat onderzoeken hoe NS in de toekomst kanblijven verbinden, niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Alle ideeën zijndaarbij welkom.

Doel van de Raad van Kinderen
De Raad van Kinderen van NS is een initiatief van Missing ChapterFoundation (MCF) en Unicef Nederland. MCF is in 2009 opgericht door Laurentienvan Oranje en heeft als doel de frisse blik van kinderen in te zetten bij hetoplossen van bedrijfsmatige vraagstukken. Door de stem van kinderen serieus tenemen worden beslissingen toekomstbestendig. Dit jaar installeren in totaal 21bedrijven een Raad van Kinderen.

Dag van de Kinderraad bij NS