Utrecht,
21
december
2016
|
11:41
Europe/Brussels

Reactie NS op aangekondigde staking VVMC

UPDATE: NS vraagt rechtbank staking te toetsen

Update 16:25 uur: NS vraagt rechtbank staking te toetsen

Voor onze collega’s op de trein is het belangrijk dat hun werkpakketten gevarieerd zijn, dat begrijpen wij. Daarom is NS ook hard aan het werk om voor meer variatie te zorgen. Hier zijn wij over in gesprek met onze collega’s, de medezeggenschap en de vakbonden.

NS vindt de aankondiging van een staking door vakbond VVMC voor komende vrijdag 23 december disproportioneel en voorbarig. Als de aangekondigde staking doorgaat, heeft dit grote impact.

Naar verwachting gaan reizigers in het hele land bij een staking flinke hinder ondervinden als gevolg van problemen met het treinverkeer.

NS is nog volop bezig met het verbeteren van de werkpakketten vanaf april. Daarover nu een staking organiseren is voorbarig. We hebben VVMC herhaaldelijk voor overleg uitgenodigd.

De hinder die deze staking veroorzaakt staat niet in verhouding met het feit dat we nog volop aan het werk zijn om verbeteringen aan te brengen.

NS heeft de rechtbank gevraagd te toetsen of de door de VVMC aangekondigde staking voldoet aan het stakingsrecht.

De zaak zal dienen op donderdag 22 december 2016 om 13:30 uur bij de rechtbank in Breda.Zie verder het nieuwsbericht: http://nieuws.ns.nl/reactie-ns-op-aangekondigde-staking-vvmc/

=========

Reactie NS op aangekondigde staking VVMC

Wij betreuren het zeer dat de VVMC stakingen heeft aangekondigd, zeker omdat dit onze reizigers treft zo kort voor de feestdagen. Als deze staking doorgaat, heeft dit grote impact in het hele land. We hebben de VVMC herhaaldelijk uitgenodigd voor overleg. We vinden de aangekondigde stakingen door de VVMC daarom voorbarig.

NS is een goede werkgever voor alle collega’s en wil dat ook graag blijven. Een deel van de collega’s vindt de nieuwe werkpakketten onvoldoende gevarieerd, ook al voldoen de werkpakketten aan alle formele kaders en afspraken. Dit signaal van onze collega’s hebben wij direct erkend.

NS vindt het belangrijk dat haar medewerkers een goed werkpakket hebben. Hier wordt hard aan gewerkt. Daarom hebben wij inloopsessies georganiseerd met medewerkers gevolgd door een bijeenkomst op 5 november om per direct tot verbetering in de werkpakketten te komen. Daarvoor zijn 100 extra machinisten-diensten per week toegevoegd om meer variatie mogelijk te maken.

Inmiddels hebben we de eerste inzichten in de nieuwe werkpakketten die vanaf april ingaan. Wij zijn vooralsnog positief over de verbeteringen die we dan kunnen realiseren. Deze week wordt dit besproken met onze collega’s.

Wij vinden het belangrijk om als collega’s onderling over dit onderwerp in gesprek te blijven. We hebben de VVMC herhaaldelijk uitgenodigd voor overleg. We vinden de aangekondigde stakingen door de VVMC daarom voorbarig.