Utrecht,
10
juni
2021
|
07:00
Europe/Brussels

Red lekker eten, ook op het station

Vanaf deze maand kunnen reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station eten redden dat anders weggegooid wordt. Via de Too Good to Go-app bestel je een ‘Magic Box’ met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende dag niet meer verkocht zou mogen worden.

Goede deal
Na het bestellen haal je de box zelf op bij de winkel. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een lekkere maaltijd, een salade en iets te drinken. Wat je krijgt is afhankelijk van wat er die dag overblijft, maar het is altijd een goede deal: een box kost 4 euro en heeft een waarde van 12 euro. En het is natuurlijk een goede deal voor het milieu.

Stations
Bij sommige AH to go’s is het al langer mogelijk om eten via de app te kopen. Daar komen 45 AH to go’s op stations dus bij. “Het station heeft altijd een centrale plek en is goed bereikbaar, waardoor we het heel gemakkelijk maken om eten op te halen dat anders weggegooid moet worden”, vertelt Anne-Maartje Ordelman, directeur Retail NS Stations. “Verreweg de meeste maaltijden hoef je niet te bereiden, daardoor zijn ze ook ideaal voor reizigers die onderweg zijn.”

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.