Utrecht,
04
juli
2019
|
14:26
Europe/Brussels

Reis met de trein naar de Vierdaagse in Nijmegen

Samenvatting

Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli wordt er weer gewandeld in Nijmegen. Vele wandelaars gaan van start voor de Vierdaagse wandelmarsen. Vanaf zaterdag 13 juli staat Nijmegen al in het teken van de Vierdaagse Feesten. Nijmegen is dan hét centrum voor vele wandelaars en feestvierders.

Met de trein naar station Nijmegen
Om alle wandelaars maar ook de feestvierders van en naar station Nijmegen te brengen rijdt NS een extra en aangepaste dienstregeling. NS rijdt extra (nacht)treinen en langere treinen om alle wandelaars op tijd naar de start te brengen en ‘s middags weer terug. En natuurlijk wordt er ook voor de feestvierders gezorgd. Een speciaal nachtnet zorgt ervoor dat ook feestvierders weer met de trein naar huis kunnen. Tijdens de Vierdaagse zijn vele extra NS-medewerkers aanwezig op onder andere station Nijmegen om iedereen zo prettig mogelijk op weg te helpen en wegwijs te maken. Zo komt iedereen snel en gemakkelijk in hartje Nijmegen en worden files en parkeerproblemen vermeden.

Van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juli rijden er extra (nacht) treinen op de trajecten Zwolle-Arnhem-Nijmegen, Utrecht-Arnhem-Nijmegen en ’s-Hertogenbosch-Nijmegen.

Op vrijdag 19 juli kunnen reizigers gebruik maken van de speciale pendeltreinen die de hele dag tussen Arnhem en Nijmegen rijden. De normale dienstregeling op dit traject is op deze dag aangepast.

Goed voorbereid op reis
Vanaf 10 dagen voor vertrek kunnen reizigers hun reis plannen met de NS Reisplanner op ns.nl of met de NS-app.

NS Supporter van Bewegen
Reizen met de trein en bewegen horen bij elkaar, daarom is NS Supporter van Bewegen. Op stations nabij een hardloop- en/of wandelevenement zorgt NS voor informatie aan alle wandelaars en hun toeschouwers rondom de reis en het evenement. Niet alleen voor iedereen die beweegt maar ook voor iedereen die komt aanmoedigen. En vanzelfsprekend zijn we bij de Vierdaagse wandelmarsen, de grootste wandelmars ter wereld, ook aanwezig!

NS Hup-On Hup-Off Express
Voor wie het nog even rustig aan wil doen of vermoeid is door het wandelen: Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli rijden er dagelijks twee speciale NS Hup-on Hup-off treintjes door Nijmegen. De treintjes brengen reizigers naar de leukste bestemmingen en stoppen op 3 haltes:- Stationsplein- Plein 1944- Joris Ivensplein.

NS Kidsloop
NS support ook de ‘kleine wandelaars’ tijdens de Vierdaagse Kidsloop. Dit is een 4-daagse voor kinderen (van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 juli). Zij lopen een afstand van 2 á 3 kilometer door het centrum. Kinderen die meedoen krijgen een shirtje van NS, een lanyard en een stempelkaart. Bij 3 of 4 stempels krijgen de kinderen op de finaledag een medaille uitgereikt van het NS team.

Warm welkom op het station
Waan je al in Vierdaagse sferen op het station van Nijmegen: Vanaf vrijdag 12 juli heet station Nijmegen alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders welkom in Vierdaagse sfeer.Vanaf dinsdag 16 juli is NS eveneens aanwezig op het voorplein van het station met verschillende activiteiten. Wat dacht u van: fotoactivatie, spellen voor kinderen, muziek of even heerlijk relaxen op de picknick banken. De ideale plek om te ontmoeten!