Utrecht,
11
juli
2022
|
15:24
Europe/Brussels

Reis met de trein naar de Vierdaagse in Nijmegen

Samenvatting

Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten rijden zowel NS als Arriva vanaf zaterdag 16 juli een extra en aangepaste dienstregeling. NS en Arriva rijden extra vroege en met langere treinen om wandelaars naar de start te brengen. Een speciaal nachtnet zorgt ervoor dat feestvierders weer met de trein naar huis kunnen. Ook staan er veel extra NS en Arriva-medewerkers klaar op station Nijmegen om iedereen een warm welkom te geven en wegwijs te maken.

Stationsmanager Geoffrey Brookman kijkt er naar uit: ”Eindelijk kunnen we alle wandelaars en feestvierders weer welkom heten. Naast dat het station natuurlijk versierd is, is er op het stationsplein van alles te doen. Je kan op de foto, er zijn voor kinderen allemaal sportieve spelletjes en er is natuurlijk muziek. Zo wordt het station een echte ontmoetingsplek”.

Ook rijden er twee speciale NS Hop-on Hop-off treintjes. “Dat is bedoeld voor iedereen die nog even rustig aan wil doen of vermoeid is door het wandelen,” legt Geoffrey uit. “We merkten dat wandelaars en feestvierders het treintje graag gebruikten. De  treintjes rijden vanaf het station via twee routes naar het centrum en weer terug.”

·         Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 juli rijden er extra treinen op de NS-trajecten Zwolle-Arnhem-Nijmegen, Utrecht-Arnhem-Nijmegen en ’s-Hertogenbosch-Nijmegen. 
·         Op vrijdag 22 juli kunnen reizigers gebruik maken van de speciale NS-pendeltreinen die de hele dag tussen Arnhem en Nijmegen rijden. De normale dienstregeling op dit traject is op deze dag aangepast.
·         Arriva zet extra (nacht)treinen tussen Arnhem Centraal en Doetinchem, Tiel, Nijmegen en Venray in. Daarnaast rijden er langere treinen tussen Nijmegen en Venlo.
·         Van dinsdag 19 juli tot en met vrijdag 22 juli wordt er  voor de wandelaars een extra rit in de ochtend ingezet tussen Elst – Tiel en Arnhem - Doetinchem

Goed voorbereid op reis
NS raadt reizigers aan voor vertrek de reisplanner of NS-app te raadplegen en vooraf een vervoerbewijs te kopen, ook meteen voor de terugreis. Ook dat kan op ns.nl en in de NS-app. Het kan bij kaartautomaten op station Nijmegen namelijk erg druk zijn. Reizigers worden door NS via verschillende communicatiemiddelen geïnformeerd, zoals vooraankondigingsborden op stations, via schermen in de trein en omroepberichten op de stations en in de treinen. Ook Arriva adviseert reizigers om (kort voor vertrek) de reisplanner te adviseren. Tickets voor de Arriva treinritten zijn ook aan te schaffen via reis-app glimble (www.glimble.nl). 

Bewegen doe je met de trein
Treinreizen en bewegen gaan samen. Daarom is NS Supporter van Bewegen. Op stations nabij een hardloop- en/of wandelevenement zorgt NS voor informatie aan alle wandelaars en hun toeschouwers rondom de reis en het evenement. Niet alleen voor iedereen die beweegt maar ook voor iedereen die komt aanmoedigen. En vanzelfsprekend zijn we bij de Vierdaagse wandelmarsen, de grootste wandelmars ter wereld ook aanwezig!