Utrecht,
05
december
2016
|
15:29
Europe/Brussels

Reizen met de trein voor mensen met beperking wordt makkelijker

NS viert mijlpaal in Arnhem

Mensen met een beperking kunnen steeds makkelijker reizen met de trein. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of met een visuele beperking bij NS al op meer dan honderd stations assistentie vragen bij het in- en uitstappen of bij begeleiding door het station. Dit jaar introduceert NS assistentieverlening op 10 stations.

Op 1 juni is assistentieverlening geïntroduceerd op de stations Kampen Zuid, Nijmegen Dukenburg, Groningen Europapark, Hoofddorp en Capelle Schollevaar. Per december 2016 wordt er assistentieverlening voor mensen met een beperking geïntroduceerd op station Etten-Leur, Arnhem Zuid, Veenendaal Centrum, Rijswijk en Barendrecht. In de komende jaren komen hier nog eens 35 stations bij

Daarnaast breidde NS op de stations Delft, Tilburg, Breda, Heerlen en Schiedam Centrum de tijden waarop assistentie wordt verleend uit. Op deze stations kunnen mensen nu van de eerste tot en met de laatste reguliere trein assistentie aanvragen. In 2017 zet NS op andere stations ook een stap in het verruimen van de tijden waarop assistentie wordt verleend.

Ook is vanaf midden december is in Reisplanner Xtra-app van NS ook te zien of de uitstapzijde, ten opzichte van de rijrichting, zich links of rechts bevindt.

NS wil deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan en viert daarom op woensdag 7 december een feestje in Arnhem met belanghebbenden. U bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn. Het programma is als volgt:

10.45 uur: Ontvangst op zorgboerderij “De Buitenplaats”, Marasingel 19 in Arnhem

11.05 uur: Welkom door NS regiodirecteur Noordoost Ineke van Gent.

11.20 uur: Introductie door Mariska Noorloos (manager Toegankelijkheid) over de verbeteringen die NS recent in de assistentieverlening heeft gerealiseerd en welke verbeteringen er op de rol staan de komende tijd.

11.30 uur: Gelegenheid tot stellen avn vragen

12.00 uur: Vertrek naar station Arnhem Zuid.

12.15 uur: Ontvangst op het station en kennismaking met rolstoelgebruiker en assistentieverlener.

12.20 uur: Korte introductie van de assistentieverlener over het verlenen van assistentie.

12.28 uur: Demonstratie van een assistentieverlening.

12.30 uur: Einde

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar corien.koetsier@ns.nl