Utrecht,
21
december
2018
|
11:53
Europe/Brussels

Reiziger loopt warm voor korting: 60.000 warme dranken in eigen bekers

In minder dan drie maanden zijn er 60.000 warme dranken in eigen bekers van reizigers geserveerd. Jaarlijks drinken reizigers meer dan 30 miljoen warme dranken op de stations. Het merendeel wordt geschonken in kartonnen wegwerpbekers. Al die wegwerpbekers bij elkaar vormen een afvalslinger van Utrecht tot voorbij Moskou. Dat kan anders. Als reizigers een eigen beker meenemen, krijgen zij sinds 10 oktober 2018 bij meer dan 200 winkels op de stations een korting van 25 eurocent of meer.

Door het meenemen van een eigen herbruikbare beker te stimuleren, wil NS het afval op stations en in de treinen verminderen. Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS: “Meer eigen herbruikbare bekers betekent minder wegwerpbekers en dus minder afval. Ik zie 60.000 als een goed begin, maar het kan nog veel beter. Laten we die 60.000 veranderen in 30 miljoen.”

Astrid Maassen, medewerker van Julia’s: “Sinds de actie begonnen is, nemen steeds meer reizigers een eigen beker mee. Zeker bij onze vaste klanten zie ik dit. Wat ik extra leuk vind zijn de verschillende soorten bekers die voorbij komen. Ik heb bijvoorbeeld al een mok met een vrolijke vlinderprint in mijn handen gehad en een grote thermosbeker met het logo van een universiteit.”

Top 5 van meest opmerkelijke bekers die reizigers meenamen naar de stations:

1. Een mok met dansende muizen
2. Een beker met de tekst 'All you need is love'
3. Een kop met muzieknoten
4. Een designbeker van glas met kurk
5. Een Delfts blauwe beker

Voor meer informatie en een overzicht van de winkels die korting geven bij het gebruik van een eigen beker ga naar www.ns.nl/brengjebeker. Op reis met een eigen beker? Laat het weten met #Brengjebeker.