Utrecht,
28
oktober
2015
|
11:00
Europe/Brussels

Reizigers wekken zelf stroom op

Leerlingen uit groep 5 en 6 van de Margrietschool wekten op station Sloterdijk zelf energie op: met de Energy Floor. Zij openden de Energy Floor door er tien minuten op te dansen. Dat leverde 102.733 joule aan energie op: genoeg voor het compleet opladen van 15 smartphones.

NS en GVB willen met deze bijzondere vloer laten zien hoe leuk het kan zijn om mee te bewegen naar een schonere wereld. De vloer laat reizigers zelf stroom opwekken. Bijvoorbeeld om hun telefoon op te laden, lichteffecten te creëren en de informatieschermen te laten werken. De vloer bestaat uit tegels die stroom genereren als je eroverheen loopt, springt of danst. De Energy Floor geeft reizigers energie en maakt wachten op het station leuker. NS en GVB willen graag weten hoe zij de wachttijd op stations aangenamer kunnen maken voor reizigers. Ideeën daarvoor kunnen gedeeld worden bij de Energy Floor.

Wie met het ov reist is sowieso groen bezig, maar bezoekers van station Amsterdam Sloterdijk zijn dat vanaf vandaag nog net iets meer als ze over de Energy Floor lopen. Eerder lag de Energy Floor op stations Schiedam in een samenwerking van NS en RET. GVB, RET en NS willen het milieu zo min mogelijk belasten. Zo rijden vanaf 2018 alle treinen op groene stroom en zal ook de energie voor NS stations afkomstig zijn van wind en zon. Alle trams en metro’s van RET en GVB rijden op groene stroom en de ambitie is om de bussen in de toekomst emissievrij te laten rijden. Daarnaast zijn er vele andere duurzame projecten van NS en partners. Zo is er de recyclebare OV-fiets en zijn er stations die energie besparen met warmte-koudeopslag. Allemaal initiatieven die bijdragen aan een groenere wereld.

De Energy Floor ging van start op station Schiedam. Op Amsterdam Sloterdijk ligt de vloer tot en met zondag 8 november. Eind november verhuist de Energy Floor naar Rotterdam. En wie weet nog naar meer stations. Stap op de Energy Floor en deel je energie!

 
 
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.