Utrecht,
29
maart
2023
|
10:00
Europe/Brussels

Ron Teerlink treedt toe tot Raad van Commissarissen NS

Samenvatting

Per 1 april wordt Ron Teerlink (1961) door de aandeelhouder – het ministerie van Financiën – benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. Zijn benoeming is voor de duur van vier jaar waarna verlenging mogelijk is.

Teerlink is op dit moment voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting VU. Ook is hij sinds 2016 lid van de Raad van Commissarissen van JustEatTakeaway.com NV. Voorheen was Teerlink onder andere werkzaam bij ABN AMRO Bank als lid van de Raad van Bestuur en bij de Rabobank als voorzitter van de Raad van Commissarissen. 

Marike van Lier Lels, waarnemend voorzitter van de RvC bij NS: “We zijn blij met de toetreding van Ron Teerlink. Hij heeft een sterke affiniteit met NS en de publieke functie die NS vervult in de maatschappij. Hij heeft oog voor zowel de belangen die binnen als buiten de organisatie spelen. Daarnaast heeft hij veel financiële kennis opgedaan in complexe organisaties en heeft hij ruime ervaring in zowel de private als publieke sector.” 

Ron TeerlinkRon Teerlink vervult de vacature die is ontstaan na het vertrek van Gerard van de Aast, die begin maart na 9 jaar commissaris, waarvan 6 jaar als president-commissaris, afscheid heeft genomen van NS. Als gevolg daarvan is de voorzittersrol vacant geworden. Tot 1 juli wordt deze waargenomen door Marike van Lier Lels. Daarna zal Herman Dijkhuizen, die op 1 januari 2020 toetrad tot de RvC, de rol van voorzitter overnemen. Ron Teerlink zal binnen de RvC de rol van voorzitter van de Risk- en Auditcommissie gaan vervullen.