Tilburg,
24
juli
2017
|
13:14
Europe/Brussels

Roze Maandag: 6 vragen aan servicemedewerkster May

Samenvatting

Vandaag kleurt Tilburg roze tijdens Roze Maandag. Het feest begint al op het station, waar vele NS-ers reizigers verwelkomen en de weg wijzen. Wat maakt werken tijdens Roze Maandag zo leuk? We vroegen het May, één van onze servicemedewerkers vandaag op station Tilburg.

Hoe lang werk je al als servicemedewerker op station Tilburg?
Sinds 1 april 2016 werk ik als servicemedewerkster in Tilburg. Met negentien collega’s staan we klaar om reizigers te helpen hun weg te vinden op het station of reisinformatie te geven. In 1990 ben ik bij NS gekomen en dat is tevens het jaar dat de Roze Maandag in Tilburg is ontstaan.

Hoeveel servicemedewerkers zijn er op Roze Maandag op station Tilburg?
We zijn met elf servicemedewerkers tot 1.00 uur ’s nachts aanwezig. Hierbij werken wij samen met collega’s, zoals Veiligheid en Service-teams, beveiligers en management voor onder andere crowd control.

Doen jullie nog iets speciaals op Roze Maandag (qua kleding bijvoorbeeld)?
Jazeker! Roze Maandag is dé dag dat wij ons mogen uitdossen met roze accessoires bij je uniform. Deze zijn ter beschikking gesteld door NS.

Waarom is het zo leuk om tijdens de Tilburgse Kermis en Roze Maandag te werken?
Er komen zoveel mensen vanuit het hele land en België naar Tilburg om hierbij te zijn, dat maakt het keileuk! Het is hard werken, maar Tilburgse gastvrijheid en gezelligheid staat voorop.

Wat voor vragen krijg je op zo’n dag als Roze Maandag van reizigers?
We worden vaak gevraagd een dansje te maken met reizigers of op de foto te gaan. En dat doen we natuurlijk. Maar ook gewone reisinformatievragen zoals wanneer de laatste trein gaat.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt op Roze Maandag tijdens je werk?
Het leuke is dat je van alles meemaakt op zo’n dag. Prachtig hoe mensen zich op deze dag uitdossen! Vorig jaar op Roze Maandag, tijdens de verbouwing van ons station, hadden zelfs de bouwvakkers roze helmen op. Het gevoel van Roze Maandag is eigenlijk niet in woorden te omschrijven… dit moet je gewoon voelen.