Utrecht,
03
juli
2018
|
14:22
Europe/Brussels

Ruimte voor talent bij NS

Om het beste te doen voor onze reizigers is NS elke dag op zoek naar de beste collega’s met de juiste kwaliteiten. De complexe personeelsplanning van de conducteurs voor je rekening nemen als je slechtziend bent ligt volgens niet iedereen voor de hand. Niets is minder waar, laat dienstindeler Maikel al een aantal jaar met trots zien terwijl zijn hulphond onder het bureau ligt. Het draait immers om wat je wel kan. Voor NS niet meer dan vanzelfsprekend om iedereen een kans te geven. 

Zo deden eind vorig jaar ongeveer 75 mensen met een arbeidsbeperking werkervaring op en waren 45 collega’s in dienst bij NS op een zogenoemde duurzame baan. Dit zijn extra gecreëerde banen, om medewerkers met een arbeidsbeperking een kans te geven. Zij komen bij NS in dienst net als andere collega’s en werken bij verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder bijvoorbeeld op de recruitment- of salesafdeling. In 2020 willen we voor 200 medewerkers een duurzame baan hebben gecreëerd. We hopen binnenkort weer 45 nieuwe collega’s te mogen verwelkomen. We werken hiervoor samen met gespecialiseerde werving- en selectiebureaus en we maken gebruik van het specialisme van onze eigen recruitmentafdeling.

Yolanda Verdonk, directeur HR: “Om het doel van 200 duurzame banen te halen moeten we de focus houden op het talent van onze toekomstige medewerkers. Rolmodellen zoals Maikel, Cem en Jurgen - die vandaag in dagblad Trouw vertellen over hun ervaringen met een beperking op de werkvloer - laten zien waar de kracht ligt van een divers team. We leren van hun ervaringen en gaan hierover het gesprek aan met elkaar. Ik hoop dat potentiele collega’s zich geïnspireerd voelen om ook bij ons te solliciteren.”

Naast de duurzame banen bekijkt NS ook hoe collega’s kunnen doorstromen naar reguliere functies. In 2017 zijn drie collega’s doorgestroomd naar een reguliere functie binnen NS. We merken ook dat toekomstige medewerkers steeds meer kansen durven te creëren voor zichzelf. Zo solliciteren geregeld mensen met een arbeidsbeperking op een reguliere functie en vragen vervolgens naar de mogelijkheden. Ook voor deze functies zijn zij van harte uitgenodigd en bekijken we samen wat de opties zijn.