Utrecht,
04
augustus
2016
|
12:42
Europe/Brussels

Scheveningse spoorlijn “keert terug”

Voor het eerst sinds 1953 gaat NS weer naar Scheveningen rijden. Deze zomer wordt het druk op het Scheveningse strand, vanwege de Olympic Experience. Om de vele sportfans naar deze bestemming te brengen, besluit NS Station Scheveningen Kurhaus tijdelijk nieuw leven in te blazen. Vanaf hier rijdt NS met speciaal materieel geheel spoorboekloos via station Haven Strand naar station Olympic Experience. De “treinverbinding” is 1,7 kilometer lang. De reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten.

Over de Olympic Experience

Op de Olympic Experience kunnen bezoekers op levensgrote schermen live wedstrijden kijken en TeamNL aanmoedigen. Samen met maar liefst 28 sportbonden worden op het terrein van 40.000 m2 activiteiten georganiseerd waar jong en oud zelf uiteenlopende sporten kunnen beoefenen. Winnaars van Olympische medailles bij vorige Spelen komen langs en elke dag is er volop entertainment met onder andere liveoptredens van grote Nederlandse artiesten. Deze thuisbasis van TeamNL is geopend van 6 tot en met 21 augustus op het sportstrand bij de Scheveningse haven. Op http://www.spoordeelwinkel.nl/ zijn voor €23 tickets, inclusief trein- en tramticket verkrijgbaar.

NS Kidsclub

Midden op het terrein van de Olympic Experience staan NS en de AtletiekUnie met de NS Kidsclub. Op verschillende atletiekspellen kunnen kinderen laten zien wat zij in hun mars hebben. Zo kun je er sprinten op een atletiekbaan, verspringen in het zand, speerwerpen in een kooi en rennen in een levensgroot loop-rad. In samenwerking met de AtletiekUnie en ambassadrice Dafne Schippers wil NS kinderen zo op een speelse manier kennis laten maken met bewegen en sporten.