Utrecht,
15
juni
2018
|
09:35
Europe/Brussels

Schoonmakers in het zonnetje

Elke dag werken onze 1800 schoonmakers hard om de treinen, stations, werkplaatsen en kantoren schoon te maken. Samen legen zij iedere dag ruim 525.000 prullenbakken, maken ze 1350 toiletten schoon en steken zij de handen uit de mouwen in ongeveer 600 treinen. Belangrijk werk, omdat een schone trein via een fris station bepalend is voor de reisbeleving. We zijn trots op hun werk en daar mogen we best een keer bij stilstaan. Daarom zetten ook wij onze schoonmakers vandaag op de Dag van de Schoonmaker in het zonnetje.

Ook reizigers hebben voorgaande jaren laten zien zich bewust te zijn van deze dag en steken net iets vaker hun duim omhoog. Voor onze schoonmakers die dagelijks 200.000 kranten uit de trein halen, zorgen voor een goed uitzicht door wekelijks 180.000 ramen schoon te maken en per jaar 1000 kilo kauwgom te verwijderen (dat zijn dus 1.000.000 kauwgompjes), is het een dag als ieder ander met een goud randje.

We vragen conducteurs, machinisten en andere NS-medewerkers om vandaag extra stil te staan bij het werk van hun collega’s. Dat kan heel simpel door hen te bedanken voor de schone trein via de treinomroep of een schouderklopje te geven op het station.