Utrecht,
15
juni
2021
|
15:47
Europe/Brussels

Schoonmakers van NS uitgebreid bedankt

De schoonmakers van de stations, kantoren, werkplaatsen en de treinen van NS zijn uitgebreid bedankt. Op de Dag van de Schoonmaker kregen ze presentjes en worden ze extra in het zonnetje gezet.

Op de Dag van de Schoonmaker worden landelijk alle schoonmakers in het zonnetje gezet. NS heeft alle schoonmakers bedankt met een NS-Dopper. Maaike Kranenborg, verantwoordelijk voor de treinschoonmaak: "Nog nooit was een schone werkplek of reisplek zo belangrijk, en daarmee ook het werk van de schoonmakers. Door de pandemie is iedereen zich daar alleen maar meer bewust van geworden. We zijn verschrikkelijk trots op de prestatie die ze iedere dag leveren. NS vindt duurzaamheid en de vitaliteit van collega's die in en aan de trein werken belangrijk. De schoonmakers hebben met de Dopper schoon drinkwater bij de hand en de herbruikbare waterfles draagt ook bij aan het verminderen van plastic afval."

Foodtruck

De schoonmakers op Rotterdam Centraal werden nog extra verrast met een foodtruck. Daar kregen ze een pittige hamburger van Asito, dat de schoonmaak op het station verzorgd. "We zijn trots op al onze schoonmaakkrachten met pit: they are on fire!", aldus algemeen directeur Bob Mols van Asito.

Zeeland

Op de kleinere stations in Zeeland is NS-stationsmanager Armando Marquard meegelopen met een schoonmaker. "Door mee te kijken met het werk van de schoonmakers, weet je ook beter wat ze doen. Nu weet ik bijvoorbeeld waar ze tegenaan lopen. Zo vertelde Anthony mij dat het weleens voorkomt dat een klep van een vuilnisbak gaat roesten en dan lastig sluit. Ik heb hem gevraagd om dat te melden, zodat ik er wat aan kan doen."

Foto's zijn rechtenvrij

De schoonmaak van onze treinen wordt verzorgd door Treinschoon, Hago Transport en Hago Rail Services. Op het station leveren Asito en ICS Groep de schoonmakers en al onze kantoren en werkplaatsen worden schoon gehouden door EW, Victoria, CSU en Asito.