Utrecht,
06
september
2022
|
09:29
Europe/Brussels

Schuilen in de atoomkelder van Station Almelo tijdens Open Monumentendag

Samenvatting

Kun jij het je voorstellen? Schuilen in een atoomkelder op een station? Tijdens Open Monumentendag op 10 september kun je het ervaren op station Almelo. De atoomschuilkelder in de fietsenstalling is dan speciaal ingericht met een mini expositie over de koude oorlog en opengesteld voor publiek. Daarnaast zijn er nog veel meer interessante en leuke dingen te doen op Station Almelo die dag.

Monumentendag Station Almelo

Het Comité OMD Almelo 2022 organiseert Open Monumentendag en tussen 10:30 uur en 15:30 uur kunnen diverse gebouwen (gratis) worden bezocht. Behalve bezichtiging van de atoomschuilkelders kunnen bezoekers een lezing over de geschiedenis van het station volgen in de historische wachtkamer op het perron. In de stationshal heeft de Trein Hobbyclub Almelo een modelspoorbaan opgesteld, ook is er muziek in de tunnel, staat er een museumbus op het plein bij het station en kun je met Keolis een ritje maken met een oude TET-bus. Daarnaast kun je ook op de foto met een treintje van NS.

De opening van Open Monumentendag vindt om 10.00 uur plaats bij de ingang van het station. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie over Open Monumentendag Almelo vind je hier.

Ook Station Groningen en Harlingen zijn te bezichtigen tijdens Open Monumentendag.