Utrecht,
22
maart
2016
|
10:37
Europe/Brussels

Situatie in Brussel

 

Ons medeleven gaat uit naar de inwoners van België en alle getroffen reizigers en hun familieleden rond de aanslagen in Brussel.

Update 10:00u [afsluiting deze blog] - Treinen naar België rijden weer

De treinen van en naar België zijn woensdagochtend weer volgens dienstregeling gaan rijden. Advies aan reizigers is wel om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Dit geldt voor zowel Thalys, Intercity Brussel als Eurostar.


Intercity Brussel woensdagochtend op Amsterdam Centraal


Update 22.00u [laatste vandaag] - woensdag weer Thalys en Intercity Brussel conform dienstregeling

De treinen richting België gaan woensdag weer rijden. In nauw overleg met de autoriteiten en onze spoorpartners (NMBS en Thalys) is besloten om vanaf woensdag 23 maart de treinen van en naar België weer te laten rijden. Thalys en Intercity Brussel zullen daarmee weer conform dienstregeling rijden. Advies aan reizigers is om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.
 

Update 15.00u - vandaag geen treinen meer naar Brussel

De gehele dag rijden er geen treinen meer van en naar Brussel en verder. Het betreft hier Thalys, Eurostar en IC Brussel. Op dit moment kunnen we niet aangeven wanneer Thalys, Eurostar en Intercity Brussel weer gaan rijden. Dit besluit is genomen met de betrokken instanties.

De stoptreinen Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen rijden wel.

Het is mogelijk om kosteloos te annuleren of om te boeken voor de reis richting België. Op het station en bij onze klantenservice staan medewerkers klaar.

Update 12.30u

Door de gebeurtenissen in België rijden er sinds 10 uur vanochtend geen treinen van en naar België, met uitzondering van de stoptreinen Maastricht-Luik en Antwerpen-Roosendaal. Dit ook om te voorkomen dat reizigers in België stranden. Dit betreft Intercity Brussel, Thalys en Eurostar. Het is onbekend hoe lang deze situatie duurt. NS begeleidt reizigers waar mogelijk.

Voor 22 en 23 maart is het mogelijk om kosteloos te annuleren of om te boeken voor de reis richting België. NS adviseert reizigers naar België de website van NS International te raadplegen voor de meest actuele situatie.

Voor de meest actuele situatie op het spoor, verwijzen we graag door naar onze reisinformatie.

Als meer informatie bekend is dan melden we dat hier.

Update 10.30u

Alle stations in en rond Brussel zijn afgesloten. Daarmee is het voor ons helaas niet mogelijk om onze reizigers te vervoeren van en naar België. Per direct is besloten om geen treinen meer van en naar België te laten rijden, tot nader order zullen we dan ook niet meer rijden van en naar België. Ook Thalys en Eurostar rijden niet. Treinen die al waren vertrokken richting de grens gaan niet verder. De stoptrein Roosendaal-Antwerpen rijdt tot nader order wel.

Update 10:00u

Intercity Brussel rijdt niet naar Brussel Nationaal Luchthaven (Zaventem). Intercity Brussel rijdt wel naar de overige stations. Het overige internationale treinverkeer naar en via België rijdt zoals gepland. Mocht u een trein door een aansluiting hebben gemist, dan kunt u op de volgende trein stappen. De Check-in procedure voor Eurostar zou langer kunnen duren dan u gewend bent.

Omboeken en annuleren

Wanneer u een reis heeft geboekt met Intercity Brussel naar België voor reizen op 22 maart 2016, dan kunt u uw reis kosteloos annuleren of omboeken naar een nieuwe reisdatum die binnen de verkooptermijn valt.

- U kunt uw reis tot 28 maart kosteloos omboeken.

- Wijzigt u uw reis later dan 28 maart, dan betaalt/ontvangt u het eventuele prijsverschil.

- Annuleren, ongeacht de tariefvoorwaarden, kan tot 1 maand na de oorspronkelijke vertrekdatum. Annuleringskosten worden niet in rekening gebracht. Hiervoor gaat u naar uw oorspronkelijke verkooppunt.

Voor reizen later deze week is nog niets bekend. Wij adviseren u de website regelmatig te raadplegen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw oorspronkelijke verkooppunt, het NS International Service Center 030-2300023 (lokaal tarief) of de NS International-balie op de grotere stations.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.