Utrecht,
17
augustus
2017
|
07:04
Europe/Brussels

Sjtreimel, Cubaanse sigaren en cadeaupakketten zoeken eigenaar!

Ook dit eerste half jaar lieten NS-reizigers weer meer spulletjes achter in onze treinen en op de stations, dagelijks bleven er 323 voorwerpen bij ons achter (59.116 in totaal, met 54.066 voorwerpen in de eerste helft van 2016 en 47.543 in 2015). Ieder jaar blijven er helaas meer voorwerpen achter, terwijl het aantal opsporingsverzoeken achterblijft. In verband met deze groeiende stroom hebben we in 2017 40m2 extra ruimte gecreëerd om alle spulletjes netjes in bewaring te kunnen houden.

Het verliezen van een gekoesterd voorwerp is voor velen een erg akelige ervaring en als NS herenigen we je graag met je dierbare item. Van groot belang is dan dat we expliciet weten wie wat waar verloren heeft. Wanneer je recent iets bent kwijtgeraakt dan vragen we je om jezelf zeker bij NS te melden via de site ns.nl/verlorenvoorwerpen 

Door alert handelen van collega’s en het gebruik van sociale media zien we dat objecten steeds sneller terugkomen bij de rechtmatige eigenaar. Het goede nieuws voor mensen die spullen kwijtraken is dat het doorgaans lukt om bij meer dan 60 procent van alle als verloren gemelde voorwerpen terug te bezorgen bij de eigenaar (waarvan het overgrote deel binnen 5 dagen).

Het blijft opmerkelijk dat mensen hun voor- en natransport als rollators en fietsen kunnen vergeten, maar ook complete cadeaupakketten, dozen met Cubaanse sigaren en een exclusieve sjtreimel (traditionele bonthoed) bleven dit jaar bij ons achter.

Lijst meest gevonden voorwerpen eerste helft 2017  
Paspoort/Pasjes/Rijbewijs/Papieren/Vervoersbewijzen 26.465

Rugzakken

 3.767
Mobiele telefoons

 3.559

Portemonnees

 3.427

Sleutels

 3.058

Sport-/Weekendtas

 2.928

Plastic tassen

 2.415

Koffers

 1.890

Jassen

 1.407

NS-vlogsters Marli &Silke gingen eerder dit jaar op bezoek bij het depot. Een dagje mee met oNS ... VLOG#17: Gevonden voorwerpen

Iets verloren of vergeten tijdens je reis?

  • Ga naar ns.nl/verlorenvoorwerpen
  • Je kunt daar het formulier invullen (rechtstreekse link http://bit.ly/NJKHDQ). Met het invullen van dit formulier krijg je een opsporingsnummer.
  • Ook is het mogelijk om op het station te vragen of jouw spullen zijn gevonden.
  • Wanneer je hebt gemeld dat je iets bent verloren tijdens jouw reis en het wordt teruggevonden door NS, dan krijg je binnen 3 weken een brief thuisgestuurd van Centraal Bureau Gevonden Goed. Hierin staat alle informatie over het terugkrijgen van je eigendom.

Wat doet NS met gevonden voorwerpen?

  • Wij bewaren gevonden voorwerp(en) 5 dagen op het station waar het ingeleverd is. Binnen deze termijn kun je het kosteloos ophalen op het betreffende station.
  • Na 5 dagen gaat het voorwerp naar het Centraal Bureau Gevonden Goed.
  • Als jouw eigendom is gevonden en het ligt bij het Centraal Bureau Gevonden Goed, dan krijg je hier via een brief melding van. Je eigendom wordt altijd naar het huisadres gestuurd, de verwerking -en verzendkosten hiervan bedragen minimaal €15,-.
  • Na de wettelijke bewaartermijn (van de meeste producten 3 maanden) gaan de meeste items naar vaste opkopers en de minder waardevolle spullen worden zoveel als mogelijk gerecycled.
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.