Utrecht,
24
januari
2019
|
00:00
Europe/Brussels

Sneeuw verwacht, dinsdag 29 januari een aangepaste dienstregeling

Samenvatting

Update 30 januari 15.45 uur 

Donderdag normale dienstregeling, check voor vertrek de reisplanner

Vandaag is de dienstregeling door NS en ProRail aangepast in verband met de winterse weersverwachting. Donderdag start NS volgens de normale dienstregeling.

NS adviseert treinreizigers om voor vertrek de reisplanner te checken voor de meest actuele situatie op het spoor.

Update 30 januari 07.50 uur

Vanwege verwachtte sneeuwval rijden vandaag minder treinen dan op een normale werkdag. 80% van de treinen rijdt. Waar mogelijk worden deze treinen verlengd. Op veel plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Waar de trein iedere tien minuten rijdt, wordt dat elk kwartier. Waar treinen normaal elk halfuur rijden, blijft dat zo. We raden reizigers aan de reis vlak voor vertrek te plannen in de Reisplanner. 

NS en ProRail zetten extra personeel in. Op stations zijn extra NS-medewerkers aanwezig om reizigers op weg te helpen. Ook worden er meer schoonmakers ingezet om stations en perrons goed begaanbaar te houden. ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven in. Door minder treinen te rijden is er meer ruimte in de dienstregeling om storingen snel op te lossen.

download
Aangepaste dienstregeling sneeuw

Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raden we reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen en vooral tijdens de spits, rekening te houden met langere reistijden of drukte. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.