17
december
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Sneeuwval ook morgen effect op treinverkeer

NS rijdt morgen een speciale winterdienstregeling

Vanaf het begin van de dag past NS dienstregeling aan vanwege hetaanhoudende slechte weer.

  • Minder treinen, langere reistijden, intercityfrequentieaangepast
  • Preventieve aanpassing houdt treinen in beweging

De verwachting is dat ook morgen het weer effect heeft op hettreinverkeer. Daarom voert NS vanaf het begin van de dag een geplande aanpassingaan de dienstregeling in – speciaal ontworpen voor deze weersomstandigheden –zodat treinen kunnen blijven rijden en iedereen op zijn bestemming komt. Ditbetekent dat treinreizigers de hele zaterdag rekening moeten houden met eenlangere reistijd en drukkere treinen. NS adviseert reizigers kort voor vertrekde meest actuele reisinformatie te raadplegen.
Door een geplande aanpassing te doen aan de dienstregeling wordt 'filevorming’op het spoor tegengegaan en wordt voorkomen dat het vastloopt. Zo ontstaatruimte op het spoor waardoor het treinverkeer soepeler kan verlopen. Net alsvandaag willen NS en ProRail ook morgen alles op alles zetten om hettreinverkeer in beweging houden, ook onder moeilijke weersomstandigheden.ProRail heeft morgen honderden mensen op cruciale locaties paraat staan omstoringen snel te verhelpen. NS zet extra servicepersoneel in om klanten vandienst te zijn.

Minder stoptreinen, minder intercity's
Er gaan morgen met name in de randstad minder stoptreinen per uur rijden. Deintercity 's gaan twee in plaats van vier keer per uur rijden. Hierdoor krijgenreizigers te maken met langere wachttijden op perrons en mogelijk minderzitplaatsen. Omdat het morgen weekend is, zal het naar verwachting niet zo drukzijn als vandaag. Internationaal treinverkeer zal blijven rijden.

Reisinformatie
Reizigers wordt geadviseerd een uur voor ertrek via de mobiele sitemobiel.ns.nl of via de "apps" voor mobieletelefoons of teletekst pagina 751 de juiste informatie te zoeken over de reis.NS zal gedurende de dag updates geven van de situatie op het spoor.