Utrecht,
21
juli
2021
|
09:00
Europe/Brussels

Speciale trein naar TeamNL Olympic Festival

Van 23 juli tot en met 8 augustus rijdt er een bijzondere trein door Scheveningen. Deze speciale boulevardtrein brengt reizigers van station Kurhaus naar het festivalterrein: TeamNL Olympic Festival. Dé plek om de prestaties van onze Nederlandse topsporters te volgen, hen na terugkomst te huldigen én zelf te sporten in het strandzonnetje.

Om te laten zien hoe leuk bewegen is én om zelf aan de slag te gaan, staat op het festivalterrein de NS Kidsclub. Een initiatief van de AtletiekUnie in samenwerking met NS. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen hier een parcours van allemaal spellen afleggen en maken spelend kennis met verschillende atletiekonderdelen. Wie rent het hardst en zorgt dat zijn trein als eerste over de finish komt?

Foto's van voor corona

Ambassadeurs: Team NS
Misschien komen bezoekers op het festivalterrein wel één van de drie sporters tegen die wij al jaren steunen met het vervoer van en naar hun training. Zij zijn onze supporters van bewegen om kinderen en de rest van Nederland te laten zien hoe leuk sporten is: skateboarder Keet Oldenbeuving, atleet Anouk Vetter en zwemmer Lisa Kruger. Deze drie topsporters vormen samen Team NS en de komende weken juichen wij hen zo hard toe, dat ze het in Tokio kunnen horen.

download

Boulevardtreintje
Het boulevardtreintje vertrekt regelmatig (tussen 12.00 uur en 18.30 uur) vanaf station Kurhaus op de boulevard naar het festivalterrein aan het strand. Op vertoon van tickets voor het TeamNL Olympic Festival is het treinritje gratis, anders bedraagt een enkele reis 2 euro per persoon. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de machinist. 

Meer informatie over het TeamNL Olympic Festival (Strandweg 4 in Scheveningen): TeamNL.org/festival

Boilerplate

Supporter van Bewegen
Reizen met de trein en bewegen horen bij elkaar. Door te kiezen voor het openbaar vervoer bewegen reizigers (on-)bewust gemiddeld al snel 25 minuten per dag (KiM, 2019). Want tijdens de reis nemen veel mensen niet alleen de trein, maar ook de metro, bus, tram, fiets of benenwagen om bij hun bestemming te komen. De dagelijkse portie beweging is dus zo gehaald. NS is om die reden al jaren Supporter van Bewegen. We zijn bijvoorbeeld aanwezig bij allerlei sportevenementen om de deelnemers aan te moedigen. Ook bieden we de bekende NS-wandelingen aan en stellen gratis stationswandelingen beschikbaar die vertrekken vanaf 315 stations. Tenslotte ontwikkelde NS een serie trails voor de hardloper die eens wat anders wil.
* KiM (2019). De relatie tussen gezondheid en het gebruik van actieve vervoerwijzen. Den Haag: KiM