01
mei
2015
|
00:00
Europe/Brussels

Spoormedewerkers sluiten poortjes Rotterdam Centraal, eerste grote station met 100% controle

  • NS deelt tulpen uit onder reizigers
  • Activeren poortjes met halfjaar vervroegd

Conducteurs, machinisten en andere spoormedewerkers sloten vanochtendvroeg – met een symbolische druk op de knop - de laatste poortjes van RotterdamCentraal. Ze waren aanwezig om het belang van de poortjes voor een veiligeropenbaar vervoer te onderstrepen. Om diezelfde reden werd dit moment met eenhalfjaar vervroegd.

Rotterdam is nu het eerste grote station waar alle toegangspoortjes zijngeactiveerd - dagelijks reizen meer dan 100.000 mensen via dit station. Zijkunnen het station nu alleen nog betreden of verlaten met een geldigvervoersbewijs. Om reizigers te wijzen op de geactiveerde poortjes, deelt NStijdens de ochtendspits tulpen uit aan reizigers.

Van de ruim 400 stations in Nederland krijgen er 82 toegangspoortjes omzwartrijden en agressie in treinen en stations terug te dringen. Dat betekentdat uiteindelijk 90% van de mensen bij aanvang van hun treinreis of bij hetverlaten van het station een poortje tegenkomt. Reizigers openen de poortjesdoor in en uit te checken met hun eenmalige of OV-chipkaart. Beschikken zij overeen e-ticket of internationaal ticket, dan openen de poortjes met de vierkantebarcode op hun ticket of KeyCard.