Utrecht,
29
mei
2018
|
16:22
Europe/Brussels

Spoorwensdagen: glimlach van oor tot oor

Update 30 mei

Onze speciale gasten van vandaag en gisteren zijn inmiddels weer naar huis en dromen nog na van alle ervaringen. Zo ook Sophie van 11, zij wil al sinds zij 3 jaar is sleutelen aan treinen en dat ging zij tijdens deze spoorwensdagen doen samen met monteur Pieter en zus Quincy. Gekleed in een echt uniform stak zij de handen uit de mouwen en volgens haar wensvervuller Christa heeft ze talent. We zien je graag over een aantal jaar, Sophie!

download
SPOORWENSDAG FINAL

 

Vandaag is de elfde editie van de Spoorwensdagen van start gegaan. Ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail vervullen op 29 en 30 mei samen zo'n 70 spoorwensen. Van een dag een echte conducteur (in uniform) zijn tot aan in de huid kruipen van een treinmonteur. Al deze wensen, van kinderen en volwassenen die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden, gaan vandaag en morgen in vervulling.

Ook de Kameel, het voormalige directierijtuig van NS, is speciaal van stal gehaald en opgepoetst. Diverse speciale gasten stappen in en reizen een stukje mee. Zo stapt Bram (9) samen met twee NS-vrijwilligers in op station Amersfoort. Tot Amsterdam reizen zij mee, daarna bezoeken zij het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer en het rangeerterrein Cartesiusweg in Utrecht. Brams moeder heeft hem opgegeven voor de Spoorwensdagen: “Hij is afgelopen jaar blijven zitten en heeft enorm hard gewerkt. Ik wilde hem daarom graag in het zonnetje zetten. Hij is een geboren treingek. We hebben hem gisteren verteld wat we vandaag gaan doen, van de spanning heeft hij bijna niet geslapen.”

In Amsterdam stapt de familie Hes in, zij reizen tot Haarlem mee met de Kameel. Conducteur René is voor de negende keer vrijwilliger bij de Spoorwensdag: “De moeder van het gezin diende de wens in. Haar negenjarige zoontje is altijd enorm geïnteresseerd in haar treinreizen. Hij vraagt dagelijks in wat voor trein ze zat en of ze de hoofdconducteur heeft gesproken, vaak komt hij haar aan het einde van haar werkdag ophalen op het station. In plaats van alleen hem een topdag te bezorgen, nemen we alle mannen van de familie mee. We hebben net het verblijf in Amsterdam bezocht en zijn nu onderweg naar Madurodam. We proberen de hele dag zo veel mogelijk treintypes te zien en allerlei onderdelen van NS uit te leggen”.