Eindhoven,
21
juli
2017
|
15:52
Europe/Brussels

Spoorwerkzaamheden in Brabant; minder treinen en busvervoer

Samenvatting

In juli en augustus werkt ProRail aan het spoor in Brabant. Naast werkzaamheden in het weekend wordt er op twee plaatsen langere tijd gewerkt. Van 25 juli t/m 11 augustus worden de sporen van de Moerdijkbrug en rondom Lage Zwaluwe vernieuwd. Van 5 t/m 13 augustus vernieuwt ProRail wissels tussen Eindhoven en Boxtel. Dit heeft gevolgen voor treinreizigers. NS adviseert reizigers de reisplanner te raadplegen, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan.

 

Spoorvernieuwing op de Moerdijkbrug en bij Lage Zwaluwe
Van 25 juli t/m 11 augustus vernieuwt ProRail de spoorconstructie van de Moerdijkbrug en sporen rondom Lage Zwaluwe. Er is op de Moerdijkbrug geen treinverkeer mogelijk door werkzaamheden, de andere spoorbrug, waar de HSL overheen gaat, is wel te gebruiken voor treinverkeer.

Wat betekent dit voor reizigers?

Zeeland/Brabant <-> Rotterdam en verder

Omreizen via Breda met Intercity over de HSL

Zwijndrecht-Breda <->Roosendaal

NS-bussen

Dordrecht <->Dordrecht-Zuid

NS-bussen

Doorrijden
Om reizigers van en naar Zeeland een extra overstap te besparen rijdt de trein tussen Zwolle en Roosendaal door naar Vlissingen.De Intercity naar Brussel rijdt via Roosendaal door naar Breda, zodat reizigers hier kunnen overstappen op de Intercity Direct naar Rotterdam-Schiphol-Amsterdam Centraal. Tussen Dordrecht en Rotterdam rijden in verband met werkzaamheden bij Dordrecht geen Intercity's. Reiziger maken hier gebruik van Sprinters.

Spoorwerkzaamheden tussen Boxtel en Eindhoven
Van zaterdag 5 augustus tot en met zondag 13 augustus werkt ProRail aan het spoor bij Eindhoven. Aan de westzijde van het station, tussen Eindhoven en Boxtel worden 15 wissels compleet vernieuwd. Dit heeft gevolgen voor reizigers tussen Tilburg - Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch – Eindhoven en Tilburg-‘s-Hertogenbosch.

Wat betekent dit voor reizigers?

Den Haag <->Eindhoven

De Intercity rijdt tot Tilburg. Tussen Tilburg en Eindhoven rijden rechtstreeks bussen.

’s-Hertogenbosch <-> Eindhoven

Er rijden 2 Intercity’s per uur in beide richtingen tot Boxtel. Tussen Boxtel en Eindhoven rijden bussen

Utrecht <-> Eindhoven na 22.00 uur

De Intercity rijdt na 22.00 uur tot ’s-Hertogenbosch. Tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven rijden bussen.

‘sHertogenbosch/Tilburg <-> Eindhoven Strijp-S

Op werkdagen rijden Sprinters tot Strijp-S. In de weekenden tot Boxtel. Reizigers nemen de bus naar Eindhoven.

Reisplanner
Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een gewijzigde dienstregeling en vervangend busvervoer. Vanaf 10 dagen van tevoren is de reisplanner bijgewerkt. NS raadt aan kort van tevoren de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies. De extra reistijd bedraagt 15 tot 30 minuten.