Utrecht,
25
maart
2019
|
15:28
Europe/Brussels

Sprinter + Lunetten + OV fiets + koffie = Sneller op Science Park

Samenvatting

Vandaag is de pilot ‘Stap uit!’ gestart. Studenten en werknemers uit de richting Den Bosch en Tiel die naar Utrecht Science Park reizen, worden tot en met 5 april verleid om al op station Utrecht Lunetten uit te stappen en daar per deelfiets verder te reizen naar het Utrecht Science Park, een fietstochtje van een kwartier. Als beloning krijgen zij een gratis kopje koffie of thee. Met deze pilot willen Goedopweg en NS gezamenlijk een bijdrage leveren aan de aanpak van de hyperspits door reizigers beter te spreiden en de bereikbaarheid van de regio Utrecht te verbeteren.

Een aantrekkelijk en efficiënt alternatief

Studenten en werknemers die in de hyperspits met de Sprinter uit Den Bosch of Tiel naar Utrecht Centraal reizen, om vervolgens in de bus naar het Utrecht Science Park te stappen, worden in de Sprinter geattendeerd op een aantrekkelijk alternatief. In een notendop: stap uit op station Utrecht Lunetten, pak een OV-fiets en fiets en ontvang bij aankomst op Utrecht Science Park een gratis kopje koffie of thee van barista Roberto bij de Basket op het Utrecht Science Par. Naast OV Fiets, kunnen reizigers ook gebruik maken van deelfietsen van Donkey Republic.

Hoe pak ik een fiets en vind ik de juiste route?

Speciaal voor reizigers die deze route uitproberen zijn er wegwijzers aangebracht vanaf station Utrecht Lunetten naar het Utrecht Science Park. Zo kan je genieten van het uitzicht, en fiets je in één keer goed. Pak je op Utrecht Lunetten een OV-fiets? Vergeet dan niet het product OV-fiets op je gepersonaliseerde OV-chipkaart te laden, via: www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets.

Gezamenlijke aanpak hyperspits

De samenwerking tussen NS en Goedopweg komt voort uit diverse gesprekken die NS is gestart om de drukte in de hyperspits te beperken. NS is met diverse wetenschappers, belangenorganisaties en overheden in gesprek gegaan over de spitsdrukte en nieuwe manieren om de drukte in de spitstreinen te verminderen. Samen met Goedopweg is deze pilot tot stand gekomen, met als doel de regio Utrecht leefbaar en bereikbaar te houden. Op basis van deze uitkomsten zal in september 2019 – aan het begin van het nieuwe collegejaar – een vervolg worden gegeven aan de pilot. Meer informatie vind je op: www.goedopweg.nl/acties/stap-uit.