Utrecht,
15
september
2016
|
07:00
Europe/Brussels

Staatssecretaris Dijksma op bezoek bij NS

NS kondigde eerder al aan dat september een recordmaand wordt qua aantal verwachte reizigers. Op donderdag 15 september, de drukste dag van het jaar, bracht staatssecretaris Dijksma een bezoek aan het Onderhoudsbedrijf in Leidschendam om te kijken hoe het staat met de maatregelen drukke treinen.

De staatssecretaris kreeg een toelichting op de inzet van de oude dubbeldekkers, de pitstop-werkwijze bij het onderhoud van treinen en de introductie van de nieuwe Sprinter (type Flirt).

Bulend Ozkurt, monteur / senior specialist van de nieuwe Sprinter is een van de NS-collega’s die de rondleiding door de nieuwe trein gaf. Bulent is lid van het ‘expertteam Flirt’. Dit is een specialistenteam dat ervoor zorgt dat wanneer er storingen optreden, deze ter plekke snel verholpen worden.

Bulend: ”Ik heb de staatssecretaris veel nieuwe technische snufjes in de machinistencabine laten zien. Daarna zijn we door de trein gewandeld en hebben we de 1e klas en 2e klas bekeken met alle voorzieningen voor de reiziger zoals USB-aansluitingen, stopcontacten en het toilet. De staatssecretaris was zeer geïnteresseerd en heel erg enthousiast over de trein”.