Utrecht,
25
augustus
2022
|
16:22
Europe/Brussels

Staking heeft vrijdag grote gevolgen op het spoor

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben voor morgen een staking aangekondigd. Deze staking houdt in dat er op vrijdag 26 augustus de hele dag helaas geen NS-treinen rijden in het overgrote deel van de provincie Zuid-Holland. We adviseren onze reizigers van, naar en binnen deze regio alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. Alternatief busvervoer is niet mogelijk.

NS vindt het buitengewoon vervelend voor reizigers die hiermee te maken krijgen.

Langere reistijden, vaker overstappen
Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, laten we treinen stoppen en vertrekken van de stations Alphen aan den Rijn, Hoofddorp, Gouda, Haarlem en Lage Zwaluwe. Toch heeft deze staking grote gevolgen op het treinvervoer. Het stakingsgebied speelt namelijk een belangrijke rol in onze dienstregeling en dat maakt dat ook in de rest van het land reizigers hinder ondervinden van de staking. Dit betekent dat reizigers rekening moeten houden met langere reistijden en vaker overstappen. Thalys en Eurostar rijden volgens de normale dienstregeling. IC Brussel rijdt minder vaak, maar met gebruikelijke stop op Rotterdam Centraal.

Reisplanner donderdagavond bijgewerkt
We adviseren onze reizigers kort voor vertrek de Reisplanner te raadplegen. Die is in de loop van donderdagavond bijgewerkt. Treinen van overige vervoerders - waaronder R-net tussen Alphen aan den Rijn en Gouda, en tussen Dordrecht en Geldermalsen - rijden morgen wel. Komend weekend verwachten we in het gehele land de normale dienstregeling te kunnen rijden.

Cao-gesprekken 
We begrijpen de zorgen van onze collega's over de financiële situatie en werk-privé balans heel goed. De waardering voor onze collega's in een voor ieder onzekere tijd willen we daarom graag terug laten komen in de nieuwe cao. Tegelijkertijd hebben we als bedrijf te maken met krappe arbeidsmarkt, stijgende prijzen en achterblijvende reizigersaantallen. We zien voldoende aanknopingspunten om het gesprek te hervatten voor een goede cao voor onze collega's en praten hier graag over verder met de vakbonden.