Utrecht,
03
februari
2020
|
07:00
Europe/Brussels

Start inschrijving Spoorwensdagen 2020

Omroepen op het station, op pad als echte conducteur en een trein besturen in een simulator, tijdens de Spoorwensdagen op dinsdag 26 en woensdag 27 mei kan het allemaal. Vanaf vandaag is het mogelijk om op Spoorwensdagen.nl wensen in te dienen. Ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail gaan vervolgens aan de slag om een selectie van alle wensen uit te laten komen.

“Beste reizigers, mijn naam is Thomas. Vandaag is mijn Spoorwensdag. Ik wens iedereen een heel fijne reis”, zo klonk de omroep van de negenjarige Thomas op station Utrecht Centraal vorig jaar. De moeder van Thomas had hem opgegeven voor de Spoorwensdagen omdat hij een groot fan van treinen is.

13e editie Spoorwensdagen
Al 13 jaar organiseren NS en ProRail jaarlijks samen de Spoorwensdagen. Twee dagen lang gaan allerlei spoor en trein gerelateerde wensen in vervulling. Iedereen, van jong tot oud, kan een wens indienen. Maya, moeder van Thomas, vertelt: “NS en ProRail maken echt veel werk van de Spoorwensdagen. Er is vooraf goed overleg over de praktische uitvoering van de wens. Samen hebben we bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid speciale activiteiten in één dag. Alles was bespreekbaar. Natuurlijk draaide de Spoorwensdag vooral om de wens en hobby van Thomas, maar tegelijkertijd heeft heel ons gezin een leuke en leerzame dag beleefd.”

Conducteur op de nieuwe Sprinter
“Het moment dat Thomas zijn eigen stem hoort omroepen in de stationshal van Utrecht Centraal, dat was ongelooflijk leuk: verbazing, trots, blijdschap. Het gebeurt écht en het kán echt”, vertelt Maya. Naast omroepen op het station, nam Thomas plaats achter de informatiebalie, maakte hij een ritje met De Kameel, de speciale Spoorwensdag-trein, kreeg hij een opleiding tot conducteur in Amersfoort en ging hij in uniform aan de slag als conducteur. Het hoogtepunt volgens Thomas? “Ik vond het allerleukste om conducteur te mogen zijn op de nieuwe Sprinter.”

Wens indienen
Ook een wens van iemand in vervulling laten gaan? Geef die persoon op voor de Spoorwensdagen. Aanmelden kan tot en met vrijdag 27 maart via Spoorwensdagen.nl

download
SPOORWENSDAGEN 2019 DEF