Utrecht,
26
oktober
2020
|
10:48
Europe/Brussels

Start rechtstreekse Eurostar naar Londen

Vanochtend vertrok de eerste rechtstreekse Eurostar vanuit Amsterdam via Rotterdam naar Londen. Een overstap in Brussel is vanaf nu niet meer nodig. Reizigers staan vanuit Rotterdam in ongeveer drieënhalf uur in hartje Londen. De reistijd vanuit Amsterdam is ongeveer vier uur. Sinds 2018 rijdt de trein rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. De Eurostar - nu rechtstreeks vanuit beide richtingen - biedt reizigers een comfortabele reis en een overtuigende reden om voor de trein te kiezen.

We leven door de coronacrisis in een complexe tijd. In zowel Nederland als Engeland gelden strikte reisadviezen. We verwachten daarom nu alleen reizigers voor wie de reis noodzakelijk is. Tegelijkertijd moeten we vooruit kijken en bereiden we ons voor op het moment dat reizen naar het buitenland weer beter mogelijk is. Dan willen we klaar staan voor onze reizigers om hen snel en comfortabel naar hartje Londen te brengen met de Eurostar.

Voor vertrek van de rechtstreekse trein vindt een security check en paspoortcontrole plaats. Op het vertrekperron in Amsterdam en Rotterdam zijn hiervoor Eurostar Terminals ingericht. Vooralsnog rijdt Eurostar dagelijks 1 keer in beide richtingen. Tickets voor de rechtstreekse trein zijn te koop via NS International.