Utrecht,
13
april
2022
|
10:30
Europe/Brussels

Station Almere Centrum verwelkomt bezoekers aan de Floriade

Samenvatting

De Floriade Expo gaat bijna van start en station Almere Centrum verwelkomt alle bezoekers van de Floriade die per trein de expo bezoeken. Ondanks dat het station nog deels in verbouwing is, gaat de reiziger al van de nieuwe aanpassingen profiteren. Zo is het station overzichtelijker en ruimer geworden en zijn de vernieuwde liften gereed voor gebruik.

Beide liften weer in gebruik 
De oude liften waren na intensief gebruik aan het einde van hun levensduur. De technische installaties zijn vervangen en de betonnen liftkernen zijn nu van transparant glas, wat voor meer overzicht zorgt. Het vervangen van de liften had wat voeten in de aarde. Dat ze nu weer in gebruik zijn, is positief voor reizigers die daarvan afhankelijk zijn. ProRail en NS streven ernaar dat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage of een rolstoel als je een functionele beperking hebt.

Fietsenstalling Busplein is open
Ook de fietsenstalling Busplein is klaar om reizigers te ontvangen. Iedereen die met de fiets via station Almere Centrum reist, kan vanaf nu de fiets makkelijk, veilig en droog stallen op deze nieuwe plek. Er is plaats voor in totaal 670 fietsen.

Wat is er nog meer klaar?
In oktober 2020 startte de verbouwing van station Almere Centrum en de stationsomgeving. Reizigers stappen nu in een lichte en overzichtelijke stationshal: plafonds zijn verhoogd en de verlichting is aangepast. De kleurrijke visgraatvloer in de hal loopt door in de stationspleinen. Zo sluit het station naadloos aan op de stad en naastgelegen wijk. Ook is de perronkap volledig gerenoveerd en zijn er zonnepanelen geplaatst. De perrons zijn aangepast en verbreed en het busstation is klaar voor gebruik. Daarnaast is er op de perrons meer ruimte gecreëerd door onder andere de wachtruimtes te verplaatsen.

Laatste werkzaamheden 
De komende tijd wordt er nog hard doorgewerkt om de overige werkzaamheden af te ronden. Om dit met minimale hinder voor reizigers te kunnen uitvoeren, wordt er een grote schutting geplaatst over de gehele breedte van de stationshal. Het design van de schutting is samen met gemeente en NS ontworpen en heeft relatie met de Floriade. De nieuwe streefdatum voor een feestelijke opening van het gehele vernieuwde station is komende zomer. Op dat moment is het duurzame en moderne station klaar voor de toekomst.