Utrecht,
30
november
2023
|
15:41
Europe/Brussels

Station Amsterdam Centraal heeft primeur met nieuwe Bruna-winkel

Samenvatting

Vandaag is in de IJ-hal, de entree aan de IJ-zijde, op station Amsterdam Centraal de eerste nieuwe Bruna-winkel geopend. In 2024 volgen nog dertien nieuwe Bruna’s op diverse stationslocaties. Het totaal aantal Bruna-winkels groeit hiermee tot bijna 300.

Dankzij het vernieuwde partnership met NS Stations krijgt Bruna meer zichtbaarheid op high traffic locaties. De winkels zelf profiteren onder meer van de landelijke (merk)campagnes en de aanvullende dienstverlening, zoals click & collect, via bruna.nl. Bruna maakt sinds 2020 onderdeel uit van de Audax groep. 

Anne-Maartje Ordelman, directeur Stationsmanagement & Exploitatie NS Stations: “Lezen en reizen met de trein zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goed aanbod van uiteenlopende literatuur, reis- en studieboeken, tijdschriften en cadeaus zijn een belangrijk onderdeel van het aanbod voor onze reizigers. Wij zijn dan ook blij dat Bruna maar liefst 14 nieuwe vestigingen opent, verdeeld over de grote stations in het land. Bruna heeft haar assortiment speciaal op de diverse behoeften van reizigers en stationsbezoekers afgestemd dus we zijn heel benieuwd naar de eerste ervaringen van de vestiging op Amsterdam Centraal!"

Speciale inrichting
De nieuwe Bruna-winkel op Amsterdam Centraal is speciaal samengesteld voor de stationsbezoeker: zowel reizigers als buurtbewoners. Door middel van heldere navigatie, zelfscankassa’s en een servicebalie kan de bezoeker een keuze maken overeenkomstig de servicebehoefte. Via digitale schermen worden de nieuwste aanbiedingen en inspiratie overgebracht. Daarbij draait alles uiteraard om een uitgebalanceerd assortiment van lees- en cadeauproducten.

Na Amsterdam Centraal volgen in het eerste half jaar van 2024 nieuwe winkels op de volgende stations: Amersfoort Centraal, Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Sloterdijk, Arnhem Centraal, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven Centraal, Haarlem, Leiden Centraal, Maastricht, Nijmegen, Utrecht Centraal en Zwolle.

Marnix Lutken (Manager Eigen Winkels Audax Retail): “We zijn erg trots op het eerste concrete resultaat van de geprolongeerde samenwerking met NS Stations. Nu begint niet alleen een goed verhaal bij Bruna – conform onze slogan – maar ook een goede reis! We zijn ervan overtuigd dat de twee bekende merken Bruna en NS elkaar zullen versterken.”