Utrecht,
19
juli
2023
|
12:55
Europe/Brussels

Station Amsterdam Centraal kleurt mee met Queer & Pride Amsterdam

Langere treinen van en naar Amsterdam Centraal tijdens Canal Parade

Samenvatting

Van zaterdag 22 juli tot en met zondag 6 augustus vindt Queer & Pride Amsterdam plaats. Om alle bezoekers alvast in de sfeer te brengen, wordt station Amsterdam Centraal in regenboogkleuren gebracht tot de digitale borden met vertrekkende treinen aan toe. Ook op station Amsterdam Centraal is iedereen welkom en mag je jezelf zijn. Dat dragen we graag uit. Tijdens de Canal Parade op 5 augustus rijden we overdag langere treinen richting Amsterdam en 's avonds vanuit Amsterdam. Daarnaast openen we de Change Station, waar OV-reizigers die niet al uitgedost op reis willen, zich klaar kunnen maken voor de Canal Parade.

Queer & Pride begint op het station
Tijdens Queer & Pride Amsterdam wappert de Progress Pride-vlag op het dak van station Amsterdam Centraal. Deze komt ook terug in de monumentale hal boven de entree naar de middelste reizigerstunnel. Zelfs de vertrekkende treinen op de digitale borden worden tijdens de Queer & Pride-weken in regenboogkleuren getoond.

“We zijn trots op de diversiteit van alle mensen die hier dagelijks samenkomen: reizigers, bezoekers, collega's en anderen die werkzaam zijn op het station. En dat dragen we graag uit! Tijdens de Pride kan iedereen dragen wat ’ie wil, maar niet iedereen voelt zich comfortabel om uitgedost vanaf huis te vertrekken. Voor iedereen voor wie dat nog een stap te ver is, openen we dit jaar op 5 augustus de Change Station. Dit is een kleedruimte waarin iedereen welkom is om zich op een feestelijke en respectvolle manier klaar te maken voor de Canal Parade”, aldus Rene Wubs, stationsmanager NS station Amsterdam Centraal.

Change Station
De Change Station biedt een omkleedruimte met pashokjes, make-up stations en wastafels. De ruimte is te bereiken via de middelste reizigerstunnel. De aankleding wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Simon Levelt die een vestiging heeft op station Amsterdam Centraal. 

Reisadvies
Advies aan reizigers is om voor vertrek de Reisplanner te raadplegen. Reizigers zonder abonnement kunnen in- en uitchecken met hun bankpas of mobiel bankieren-app op hun smartphone. Reizigers met een NS Flex abonnement betalen achteraf. Daarnaast raden we reizigers aan voor de terugweg niet te mikken op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn.

Inclusief
NS streeft naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Bij ons is iedereen welkom, dat geldt voor reizigers en collega's. NS heeft sinds 2009 een eigen LHBTIQ-netwerk Trainbow.